ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ 2013!!!

Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν στις 10 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος και αρκετοί συνδικαλιστές, του ΕΚΛ επειδή επισκέφθηκαν το μπλόκο της Νίκαιας το 2013 για α εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες.

Με αφορμή αυτήν την παράξενη δίωξη η διοίκηση του ΕΚΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Την ώρα που η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, ενάντια στην βάρβαρη επίθεση που δέχονται από την  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, με αιχμή το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι δίκες καλά κρατούν και με την δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση.

Έτσι την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, δικάζονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές και αρκετοί αγροτοσυνδικαλιστές, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στον κόμβο της Νίκαιας, στις οποίες μαζικά η εργατική τάξη της περιοχής μας συμπαραστάθηκε με την μετάβαση εκατοντάδων απεργών την ημέρα πανεργατικής απεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει να σταματήσουν αμέσως οι δίκες και κάθε άλλου είδους διώξεις συνδικαλιστών εργαζομένων, αγροτών, για την συνδικαλιστική τους δράση και τους αγώνες.

Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάψει να μάχεται για την υπεράσπιση των εργατικών και λαικών δικαιωμάτων που απέμειναν από την ολομέτωπη επίθεση μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης και Ε.Ε, απέναντι σε όποια δίωξη ή προσπάθεια τρομοκράτησης. Θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων σε συμμαχία με την μικρομεσαία αγροτιά, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε αυτή την βαρβαρότητα που ζούμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ