ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Αν και όλοι πίστευαν ότι τα εργασιακά θα αποτελέσουν θέμα της δεύτερης αξιολόγησης με δεδομένο ότι στην 1η αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η ατζέντα με το ασφαλιστικό, τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά είναι ιδιαίτερα βαριά, το ΔΝΤ εγείρει θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.

Το ΔΝΤ επαναφέρει το θέμα των ομαδικών απολύσεων, τορπιλίζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια της κυβέρνησης, η οποία  δεν μπορεί να αποδεχθεί  επ’ ουδενί στην παρούσα φάση μία ρύθμιση που θα προκαλούσε σφοδρότατες αντιδράσεις και απεργιακό κύμα.

Γιατί όμως το ΔΝΤ  επέλεξε να φέρει πάλι στο προσκήνιο τις ομαδικές απολύσεις. Επειδή το απαιτούν οι νέοι ιδιοκτήτες των ελληνικών τραπεζών που δεν τους έφτασε ότι πήραν ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε εξευτελιστική τιμή.

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, αναφέρει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο για το θέμα τα εξής:

tzoymΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Οι κερδοσκόποι που αγόρασαν τέσσερις τράπεζες με περιουσία 345 δις ευρώ έναντι του ευτελούς ποσού των 5,5 δις ευρώ. Και πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα νέο διεθνές βραβείο για αυτή τη καταλήστευση εθνικού πλούτου μιας χώρας της Ευρωζώνης από χρηματιστηριακές και τραπεζικές συμμορίες .

Όπως ξέρουμε οι τράπεζες είναι ανώνυμες εταιρίες και οι νέοι μέτοχοι – ιδιοκτήτες θέλουν -μεταξύ των άλλων- δυο πράγματα:

  1. ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ υπαλλήλων των τραπεζών
  2. ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που είναι σε κόκκινα δάνεια .Αυτή θα είναι η μεγάλη ληστεία και η νέα αναδιανομή πλούτου και ιδιοκτησιών ΟΠΟΥ ΘΑ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ τα κόκκινα δάνεια των κατοικιών !

Ο καθείς εφ ω ετάχθη! Οι ένοχοι που άνοιξαν τη πόρτα και για πέντε χρόνια κατέστησαν το ΔΝΤ πολιτικό και οικονομικό καταστροφέα, τώρα ζητάνε και τα ρέστα μαζί με τους υπηκόους- οπαδούς τους !

Ο αμοραλισμός και ο κυνισμός τους δεν έχουν όρια». Πόσο δίκιο έχει…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.