ΔΗΛΩΣΗ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, έκανε την εξής δήλωση:

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα που αποτελούν και την μεγάλη πλειονότητα, ως δήμαρχος Λαρισαίων στέκομαι  αλληλέγγυος στην αγωνία και τον αγώνα τους. Πρόκειται για αγώνα υπεράσπισης της ζωής τους.

Είναι φανερή, κατανοητή και δικαιολογημένη η αγωνία και η διαμαρτυρία, όπως αυτές  εκφράζονται μέσα από τα αιτήματα των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας (μικροί και μεσαίοι αγρότες, νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαμηλοσυνταξιούχοι) αφού οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί.  Την ίδια ώρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν η αδιαλλαξία και ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Οι πρακτικές  λεηλασίας και κακοδιαχείρισης του παρελθόντος αλλά και οι μνημονιακές επιταγές των τελευταίων ετών, απειλούν την ίδια τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, με ολέθριες συνέπειες για τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενιές.  Η σημερινή κατάσταση  και οι κραυγαλέες ανισότητες είναι φανερό ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν. Χρειάζεται μια νέα αρχή.

Οι ουσιαστικές λύσεις  για το ασφαλιστικό και το φορολογικό συνδέονται άμεσα με την απαλλαγή από τις μνημονιακές δεσμεύσεις,  με την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και εν τέλει με μια νέα δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με την  παραγωγική ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης μας οικονομίας.

Στη σημερινή κρίσιμη στιγμή, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να αναζητήσουν, έξω από νεοφιλελεύθερες λογικές και αντιλήψεις που μας έφεραν ως εδώ και μέσα από νηφάλιο, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, τις αναγκαίες διορθώσεις και αλλαγές για την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και των νέων,  ώστε να προκύψει βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό με   ισοπολιτεία, κοινωνική δικαιοσύνη – αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ