ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο της αυριανής εθνικής ημέρας μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και των ηρώων του Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στην πλατεία Εβραίων και στη συναγωγή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ισραηλιτική κοινότητα και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ολοκαυτώματος στις 6.30 μ.μ., θα ακολουθήσει κατάθεση σταφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 7.30 μ.μ. στη συναγωγή θα γίνει το άναμμα των κεριών στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, του πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Μωυσή Κωνσταντίνη και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζο.

Στη συνέχεια θα υπάρξει απαγγελία βραβευμένων ποιημάτων και το κεντρικό θέμα ομιλίας “πέντε απόγονοι θυμούνται”, με τους κ.κ. Λίζα Φις,Μίνος Αλμπενανσή, Αλβέρτο Ρούσσο, Ιζέλα Τζίβρε και Σαλτή Μωυσή που θα μιλήσουν για τη ζωή κοντά στους γονείς τους που υπήρξαν όμηροι των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ