Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Το Ολοκαύτωμα αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της ανθρωπότητας, με θύματα 6.000.000 Εβραίους και ένα ακόμη τεράστιο αριθμό αθώων ανθρώπων που εξοντώθηκαν, λόγω της προέλευσής τους, του γενετήσιου προσανατολισμού τους, της φυσικής και ψυχικής κατάστασης τους κ.α. όπως πολλοί Τσιγγάνοι (Ρομ), ομοφυλόφιλοι και άτομα με αναπηρία.

Σήμερα, δυστυχώς, εκτός από το ότι υπάρχουν αρνητές του ολοκαυτώματος, σε ορισμένες περιπτώσεις, και με ρόλο στο δημόσιο βίο, υπάρχουν, ακόμη και νοσταλγοί τέτοιων απάνθρωπων πρακτικών και σε ορισμένες χώρες το φαινόμενο αυτό, αντί να εξαλειφθεί, έχει επανέλθει με νέες μορφές, αναζητώντας νομιμοποίηση κυρίως σε φονταμενταλιστικούς χώρους.

Μέσα από αυτό το νέο πλαίσιο και τα νέα χαρακτηριστικά, εμφανίζονται πολλαπλές μορφές συγκρούσεων, που πηγάζουν, κυρίως, από τον θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος στοχεύει σε συγκεκριμένες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες αλλά και σε βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας με ενδεικτικότερο παράδειγμα τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι καθώς και άλλα παρόμοια συμβάντα και σε διάφορα άλλα κράτη.

Στην Θεσσαλία, ευτυχώς το τελευταίο διάστημα, έχουν κοπάσει τα βέβηλα φαινόμενα που βασίζονταν στην άθλια και μισαλλόδοξη αυτή θεώρηση.

Η συστηματική καταδίκη, το προηγούμενο διάστημα με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, θεωρούμε ότι μπορεί να συνέβαλε σε αυτό και η στάση αυτή πρέπει να είναι συνεχής και απρόσκοπτη ώστε να εκμηδενίζεται κάθε φαινόμενο μισαλλοδοξίας.

Ως «Οικολογική Θεσσαλία», συνεχίζουμε, σταθερά, να πιστεύουμε ότι η αρμονική συμβίωση όλων των ανθρώπων είναι η μόνη διέξοδος για την κοινωνία μας και αυτήν προωθούμε, αυτήν υποστηρίζουμε και γι’ αυτή θα αγωνιστούμε.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ