Ο Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΙΛΕΛΕΡ

 

Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για υπέρογκες αυξήσεις στο πόσιμο νερό σε όλο το δήμο Κιλελέρ εξέδωσε η παράταξη “Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών” του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα, καταγγέλλοντας την τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής αρχής Νασιακόπουλου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Κομήτσας αναφέρονται τα εξής:

“Το παγκόσμιο πρωτάθλημα και μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ και ο Δήμαρχος Κος  Νασιακόπουλος μετά την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση της τιμής του πόσιμου νερού στα χωριά του Δήμου, αύξηση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 100%.

Σε αυτή την δραματική για τους πολίτες συγκυρία η Δημοτική Αρχή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο ζητώντας τους να πληρώσουν περισσότερα λεφτά για το νερό, τη στιγμή που πολλοί εξ αυτών με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, βάσει των καταναλώσεων του 2014, με τις νέες αυξημένες τιμές οι δημότες μας καλούνται πλέον να πληρώσουν ανά έτος στα χωριά του πρώην Δήμου Αρμενίου 113.811 ευρώ επιπλέον (αύξηση 103,54%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κραννώνα 87.377 ευρώ (αύξηση 68,69%), στα χωριά του πρώην Δήμου Κιλελέρ 85.888 ευρώ (αύξηση 57,58%), του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου 142.460 ευρώ (αύξηση 28,53%) και στα χωριά του πρώην Δήμου Νίκαιας 41.052 ευρώ (αύξηση 25%).

Επίσης αυξάνεται το πάγιο – ελάχιστη κατανάλωση κατά 149,4% στον πρώην Δήμο Κραννώνα , κατά 79,9% στον πρώην Δήμο Πλατυκάμπου, κατά 51,45% στον πρώην Δήμο Αρμενίου και κατά 28,15% στον πρώην Δήμο Κιλελέρ.

Στην εισήγηση τους τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΚΙΛΕΛΕΡ κ. Αραμπατζής όσο και Δήμαρχος μίλησαν για ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των δημοτών και αύξηση των εσόδων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα τους βέβαια δεν έπεισαν κανέναν εκτός από τα μέλη της πλειοψηφίας, που υπερψήφισαν τις αυξήσεις χωρίς καμία αντίρρηση.

Εμείς καταψηφίσαμε τις αυξήσεις ξεκαθαρίζοντας οι δημότες μας με πρόφαση τον εξορθολογισμό των τιμολογίων θα βιώσουν μία ληστρική επίθεση για να καλυφθούν τα πολλά και αλόγιστα έξοδα της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Τονίσαμε επίσης είναι ωμή ληστεία να ορίζει η ΔΕΥΑ Κιλελέρ την πρώτη κλίμακα από 0-50 κυβικά το δίμηνο και από εκεί και πάνω να αυξάνεται η τιμή. Δεν καταλαβαίνουν στη Δημοτική Αρχή Κιλελέρ ότι ζούμε στην ύπαιθρο και οι καταναλώσεις νερού είναι σαφώς μεγαλύτερες από ότι στη Λάρισα. Εμείς είπαμε ότι η πρώτη κλίμακα έπρεπε να κυμαίνεται μεταξύ 0-80 κυβικών, κλίμακα που εφαρμόζει και ο Δήμος Λαρισαίων για τα χωριά του.

Τους υπενθυμίσαμε εξάλλου ότι υπάρχουν διασφαλισμένες πιστώσεις για όλα τα έργα ύδρευσης που εκτελούνται στην επικράτειά μας με πόρους του Δήμου και όχι της ΔΕΥΑ Κιλελέρ. Επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβαν τη Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα καμία αύξηση δεν έγινε από τη ΔΕΗ στο ρεύμα των γεωτρήσεων, το κόστος της μισθοδοσίας έπεσε και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αύξηση των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Αντίθετα, στη δική μας δημοτική περίοδο 2011 – 2014 έγιναν απανωτές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στήσαμε εκ του μηδενός τη ΔΕΥΑ Κιλελέρ, αντικαταστήσαμε ή τοποθετήσαμε για πρώτη φορά πάνω από 1000 υδρομετρητές και παρόλα αυτά δεν κάναμε καμία αύξηση νερού σεβόμενοι τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία των δημοτών μας. Τα βγάλαμε πέρα με οικονομία και συνετή διαχείριση, όπως για παράδειγμα με το ότι δε δίναμε ούτε ένα ευρώ για αντιμισθία στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Βέβαια ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του φρόντισαν να βγουν χαμογελαστοί φωτογραφίες στα μπλόκα των αγροτών και να τις δημοσιεύσουν προκειμένου να μην χάσουν τη δόξα, ξέχασαν όμως να ανακοινώσουν στους αγρότες – δημότες μας, που ξεπαγιάζουν εκεί έξω και αγωνιούν για το μέλλον τους, τί τους ετοιμάζουν με τις αυξήσεις του νερού, που σε πολλές περιπτώσεις δε μπορούν να πιουν λόγω της κακής του ποιότητας.

Τραγική περίπτωση το Αρμένιο το οποίο ενώ ακόμη δεν είδε να έρχεται το πόσιμο νερό, λόγω της αλλαγής πορείας των αγωγών και της σύνταξης νέων μελετών με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, θα αναγκασθεί από τον επόμενο λογαριασμό να πληρώσει το ακατάλληλο νερό του δικτύου με τιμή αυξημένη κατά 100% και πλέον.

Οι Δημότες μας δυστυχώς θα καταλάβουν ότι τα προεκλογικά τα λόγια τα μεγάλα πήραν τέλος και ότι πρέπει να προσγειωθούν ανώμαλα στην εποχή Νασιακόπουλου όπου κυριαρχεί η λογική του επιχειρηματικού κέρδους, της δαπανηρής καθημερινότητας και των σκληρών εισπρακτικών μέτρων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ