ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΣγαλα ΚΑΙ ΘΕΣγη

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάει η μέρα τους με ενέργεια και δύναμη, αλλά και πόσο χρήσιμη είναι η υγιεινή διατροφή, μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ετοίμασαν και απόλαυσαν ομαδικό πρωινό στο σχολείο.

Οι μικροί μαθητές μελετώντας στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος την «Ιπποκράτεια» διδασκαλία για τη σωστή διατροφή και κατανοώντας τον αφορισμό του πατέρα της Ιατρικής ότι «η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου» επέλεξαν να δείξουν μέσα από την ομαδική αυτή δραστηριότητα τη σημασία ενός πρωινού που θα έχει τα απαραίτητα στοιχεία και βιταμίνες προκειμένου ο οργανισμός τους να αποκτήσει δύναμη και ενέργεια για το πιο δημιουργικό και παραγωγικό μέρος της ημέρας.

Με την ευγενική χορηγία των Συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα και ΘΕΣγη που προσέφεραν γάλα, τυρί και ψωμί, αλλά και τουιδιοκτήτη του «φούρνου της γειτονιάς» κ.Φασέγκα με  την βοήθεια του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ετοιμάστηκε στο χώρο του ολοήμερου σχολείου ένα πλήρες πρωινό με γάλα, ψωμί, βούτυρο, μέλι, τυροκομικά και φρούτα.

Οι μικροί μαθητές το απόλαυσαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επιλέγουν για το πρωινό τους τροφές με συντηρητικά, αλλά υγιεινές τροφές που παρέχουν την ενέργεια που χρειάζονται μέχρι το μεσημεριανό τους στο σπίτι.

Υπεύθυνοι για τη δράση ήταν οι εκπαιδευτικοί Καΐπη Τίνα και Καραμπιάλης Λεωνίδας ενώ ήταν παρούσα και η διευθύντρια του σχολείου Αρσενίου Βασιλική.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ