ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”

Σειρά επαφών με στελέχη και φίλους του «Ποταμιού» προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και θέματα που αφορούν στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου πραγματοποίησε το Σάββατο στη Λάρισα ο πρόεδρος του κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στο προσφυγικό αλλά και στα εσωκομματικά του «Ποταμιού».

«Οι αγρότες δεν είναι μικρά παιδιά να τους ξεγελάσεις, ο πρωθυπουργός πρέπει να παραδεχθεί με τόλμη πως τους είπε ψέματα και να αποσύρει μια τσαπατσούλικη πρόταση χωρίς διέξοδο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει πως «η κυβέρνηση αντιγράφει το παρελθόν, αφού στην ουσία πρόκειται για μια νεφελώδη πρόταση την οποία το Ποτάμι δεν αποδέχεται».

Περιγράφοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης την ανικανότητα και αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να γίνουμε δεσμοφύλακες εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών με αντάλλαγμα τη διαγραφή μέρους του χρέους» και κάλεσε ώστε να υπάρξει διακομματική πίεση προς την Ευρώπη προκειμένου να πιεσθεί η Τουρκία αλλάζοντας τη στάση της αναφορικά με το ζήτημα, ενώ παράλληλα διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες ξεκαθαρίζοντας ότι οι τελευταίοι θα πρέπει να αναχωρούν εντός 48 ωρών από τη χώρα.

Κλείνοντας και αναφερόμενος στην προσυνεδριακή διαδικασία ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε με νόημα πως «όλα είναι ανοιχτά στο συνέδριο», υπεραμύνθηκε του Ποταμιού «ως γνήσια μεταρρυθμιστική δύναμη» και σχολίασε τις εσωκομματικές φωνές για συνεργασία με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «στο Ποτάμι ανθίζουν πολλά… λουλούδια»!

«Εάν τελικά τεθεί τέτοιο ζήτημα θα συνεργασθούμε με βάση τις προτάσεις μας», κατέληξε ο Στ. Θεοδωράκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ