ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ!

Παγκόσμια συγκίνηση και εκτενείς αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ προκάλεσε η κίνηση των παικτών της ΑΕΛ που ακολούθησαν και οι συνάδελφοί τους του Αχαρναϊκού να εκφράσουν με καθιστική διαμαρτυρία την αντίδρασή τους για το θάνατο χιλιάδων προσφύγων στα νερά του Αιγαίου, κατά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο AEL FC ARENA.

Οι New York Times αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έλληνες ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, όταν προχώρησαν στη συγκινητική κίνηση της καθιστικής διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης στα προσφυγόπουλα που χάθηκαν προσπαθώντας να φθάσουν στα ελληνικά νησιά» και συνεχίζει «ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, κάθισαν στο έδαφος για 2 λεπτά».

«Αυτή η κίνηση διαμαρτυρίας των αθλητών έγινε 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα περάσει μέσα από ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα, ενώ ένας από τους πρόσφυγες θα είναι εκείνος ο οποίος θα τρέξει μαζί με τη φλόγα» τονίζει το Eurosport.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του Reuters: «Παίκτες σε ελληνικό αγώνα διαμαρτύρονται δείχνοντας την συμπαράστασή τους στους μετανάστες», ενώ εκτενείς αναφορές στη συγκλονιστική διαμαρτυρία των «βυσσινί» κάνουν ακόμη το Euronews, το Sports Illustrated, το Skynews καθώς και η Daily Mail.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ael2Στο πλαίσιο της ενίσχυσής της η ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσίασε στην αίθουσα τύπου του ARENA τα δύο πρώτα μεταγραφικά της αποκτήματα Μπάμπη Δαμιανάκη και Ν. Βαρέλα, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Βασίλη Ρέντζα που επιστρέφει στην ΑΕΛ μετά από εξαιρετική καριέρα στην ΠΑΕ Εργοτέλης. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών και τέθηκε ήδη στη διάθεση του Ράτκο Ντόστανιτς.

Να θυμίσουμε ότι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του με τη φανέλα του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, ενώ το καλοκαίρι του 2010 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΛ, αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα και είχε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στον Εργοτέλη, όπου έμεινε πρόσφατα ελεύθερος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέλος «σάρκα και οστά» φαίνεται να παίρνει η συνεργασία ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα Λάρισας σε επίπεδο ακαδημιών και όχι μόνο, μετά και την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια στην κοπή πίτας του συλλόγου της Φιλιππούπολης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ