Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου που παγώνει για πολλά χρόνια τους μισθούς των  δημοσίων υπαλλήλων και τη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική της λιτότητας και της ανέχειας, κατ’ εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), η κυβέρνηση προτείνει ένα νομοσχέδιο

για το ασφαλιστικό με σαρωτικού τύπου αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, στις ασφαλιστικές εισφορές και στο ύψος των συντάξεων. Το νέο ασφαλιστικό μετατρέπεται από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, έχοντας ως σκοπό οι νέοι διαμορφούμενοι κανόνες να υπηρετούν μόνο δημοσιονομικούς στόχους και όχι τον άνθρωπο-πολίτη.Οι πρώτες αντιδράσεις από τους «θεσμούς» αποδεικνύουν περίτρανα ότι το σχέδιο νόμου που θα έρθει προς ψήφιση θα είναι με πολύ χειρότερους όρους, παρά τα όσα λέγονται περί τάχα σκληρής διαπραγμάτευσης.

Ως Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο σε μια, κατ’  ουσίαν, «απορρύθμιση» στο ασφαλιστικό και να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αντιδράσεις όλου του εργαζόμενου λαού. Εμείς,μαζί με όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους,θα αντισταθούμε σε αυτές τις προσπάθειες, που υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας αλλά, κυρίως, το μέλλον της νέας γενιάς.

Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση, αλλά μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σημαίνει βιώσιμο, δημόσιο και αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που σκοπό έχει την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Καλούμε δε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4του Φλεβάρη!

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ