ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Με αφορμή παράπονα και καταγγελίες Λαρισαίων προς την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων, η κα Ρένα Καραλαριώτου απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και στην αρμόδια αντιδήμαρχο όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα . Η επιστολή έχει ως εξής :

¨Με επιστολή που κατέθεσε η παράταξή μας «Λάρισα-Νέα Αρχή» στις 3/4/2015 και με τη συζήτηση που αυτή προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 19/5/2015 με θέμα την κατάρτιση ενός Σχεδίου Δράσης που αφορά τα αδέσποτα ζώα του δήμου Λαρισαίων, επιδιώξαμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις παρατάξεις, και μέσω αυτών, όλους τους πολίτες, για ένα θέμα με ευρύτερες διαστάσεις, πέραν της αυτονόητης της ασφάλειας των πολιτών.

Στη συνεδρίαση εκείνη ως παράταξη καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων . Κατατέθηκαν προτάσεις και από άλλες παρατάξεις και  αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρων και δράσεων οι οποίες όμως  είτε δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, είτε ατόνησαν εντελώς στην εφαρμογή τους.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, γίναμε δέκτες παραπόνων από εργαζόμενους και κατοίκους του κέντρου της πόλης, οι οποίοι νωρίς το πρωί κινδυνεύουν από επιθέσεις αδέσποτων ζώων, τα οποία κυκλοφορούν ως αγέλες. Μας καταγγέλθηκαν ακόμη και περιστατικά από  συμπολίτες μας που δέχθηκαν επιθεση από αδέσποτα και σώθηκαν με την βοήθεια περαστικών

Οφείλουμε όλοι μας, μα πρώτα και πάνω απ’ όλους η δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές δράσεις οι οποίες θα λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια της υγείας τόσο των πολιτών, όσο και των ζώων.

Ερωτάται λοιπόν ο Δημαρχος

Σε ποιες ενέργειες έχετε προχωρήσει από τις 19/5/2015 , και με βάση την απόφαση που λάβαμε ως Δημοτικό συμβούλιο , για να διαφυλάξετε την ασφάλεια των πολιτών αλλα και για την προστασία και ευζωία  των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων ?   ΄΄

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ