ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» ανοίγει και φέτος την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στο ΔΩΛ στις 18.30, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για συσσίτια της πόλης μας. Φέτος η συμμετοχή υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη καθόσον μετέχουν και νέοι φορείς στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, δόθηκε συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας, στο Δημαρχείο, από τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη και την κ. Νανά Μαυραντζά.

Ο κ. Σούλτης τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει την προσπάθεια, που συνεχώς

εξαπλώνεται, κερδίζοντας την εκτίμηση όχι μόνο των κατοίκων της Λάρισας αλλά και άλλων περιοχών του νομού. Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα.

Από την πλευρά της κ. Μαυραντζά, αναφέρθηκε στην ισοτρία του Φεστιβάλ, στη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και φορέων αλλά και στο κοινωνικό χαρακτήρα της όλης διοργάνωσης.

Σημειώνεται, ότι στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι:

1) Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος»

2) Σύλλογος Ποντίων ν. Λάρισας

3) Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών Λάρισας και περιχώρων «Oι Καλαρρύτες»

4) Σύλλογος Απανταχού Αβδελιωτών «Η Βασιλίτσα»

5) Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας «Η Αγία Παρασκευή»

6) Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας «Ο Κατσαντώνης»

7) Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων ν.Λάρισας « Ο Πόντος»

8) Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών

9) Σύλλογος Ανατολιτών «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»

10) Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας

11) Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή»

12) Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας

13) Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός»

14) Π.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

15) Σύλλογος Κρητών ν. Λάρισας «Ο Ψηλορείτης»

16) Χορευτικό Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου της ενορίας Αγίου Αχίλλειου

17) Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Κιλελέρ – Χορευτικό

18) Τμήμα Νίκαιας

19) Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου

20) Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας

21) Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης

Όπως τόνισε η κ. Μαυραντζά, εκατοντάδες χορευτές των συλλόγων, μουσικοί και χοροδιδάσκαλοι προετοιμάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να διεξαχθεί το γεγονός αυτό. Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ η ομάδα των «ARTIVISTAS», η εθελοντική ομάδα του «Προσφέρω» θα συνδράμουν, όπως κάθε χρόνο στην διοργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει συμμετοχή και ενημέρωση από τον νεοϊδρυθέντα σύλλογο «SAVE MORAS», με σχετικό stand στο φουαγέ του ΔΩΛ, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών προσφέροντας ζωή στον συνάνθρωπο απλά και ανώδυνα.

Στόχος του Φεστιβάλ δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας!

Στις επόμενες μέρες θα λάβουν χώρα μουσικοθεατρικά δρώμενα με την συμμετοχή και άλλων φορέων.

Σημειώνεται επίσης  ότι για πρώτη φόρα διοργανώνεται συνάντηση χορωδιών, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κιλλελέρ, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ενώ το Φεστιβάλ κλείνει το βράδυ στις 14 Φεβρουαρίου στο «Μύλος 1927», όπου τοπικές μπάντες θα εμφανιστούν Live αφιλοκερδώς για τον ίδιο σκοπό.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αντί εισιτηρίου ο καθένας μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης!

Όλοι οι συνδιοργανωτές καλούν όλους όσους παρευρεθούν στις εκδηλώσεις να προσφέρουν για την συγκέντρωση, όσο το δυνατόν περισσότερων τροφίμων μακράς διάρκειας, καθόσον οι ανάγκες φέτος έχουν αυξηθεί για την σίτιση πολλών οικογενειών της πόλης μας. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, καθώς μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας, η αλληλοσυμπαράσταση και η από κοινού επίλυση ζητημάτων διαβίωσης των συμπολιτών μας γίνονται γέφυρες ελπίδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ