ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ

Την ευθεία σύγκρουση με τους αγροτοσυνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ φαίνεται να επιλέγει η οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “χρεοκοπημένους υποβολείς πίσω από τις ρόδες των τρακτέρ” και απευθύνοντάς τους βαριές κατηγορίες για κακοδιαχείριση.

Στην ανακοίνωση του γραφείου της οργάνωσης που αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά αναφέρονται τα εξής:

“Είναι πράγματι θλιβερό το θέαμα των γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ να προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα «έργα και τις ημέρες» των πρωτοπαλίκαρων της ΝΔ στον θεσσαλικό κάμπο;

Είναι αυτοί που διετέλεσαν μέλη του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτοί που διαχειρίστηκαν κονδύλια και επιδοτήσεις, εξαργυρώνοντας τις παρουσίες τους στα μπλόκα. Είναι αυτοί που χρεοκόπησαν αγροτικούς συνεταιρισμούς, και που οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη για αυτά τα χρέη. Είναι αυτοί που τώρα μιλάνε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, χωρίς να φαίνονται. Είναι οι χρεοκοπημένοι υποβολείς πίσω από τις ρόδες των τρακτέρ.

Είναι λογικό να αποφεύγουν τις πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, γιατί η παρουσία τους και μόνο προκαλεί. Η αγροτιά ξέρει, πως αυτοί και το κόμμα της ΝΔ «φέσωσαν» το ελληνικό δημόσιο με χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Η αγροτιά ξέρει ότι αυτά τα λεφτά επενδύθηκαν σε αστραφτερά εμπορικά κέντρα που βυθίστηκαν αύτανδρα, πριν ακόμη λειτουργήσουν.  Οι αγρότες ξέρουν  και δεν ξεχνούν, ότι είναι αυτοί, που «έφαγαν» εκατομμύρια ευρώ στο όνομα της αγροτικής συνεταιριστικής αλληλεγγύης και πίστης.

Οι αγρότες ξέρουν, επίσης, ότι οι «θρασύδειλοι χρεοκοπημένοι υποβολείς», εξέλεξαν ως αρχηγό του χρεοκοπημένου κόμματός τους (200 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει η ΝΔ), τον μέγα νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστή Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, πρότεινε:   Προχωρήστε στον συμψηφισμό των οφειλόμενων εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ, για τον τελευταίο χρόνο μόνο, με τις αγροτικές επιδοτήσεις. Αν είναι δυνατόν…”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ