ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ;

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, μετά τα όσα δήλωσε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσ/νικη, κ. Ρεμπέκα Φονγκ, – για συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, με Αμερικανούς τεχνοκράτες –  κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαψεύδει μετ’ επιτάσεως τα σενάρια που κάνουν λόγο για συνεργασία της με Γερμανούς εμπειρογνώμονες, προκαλεί τουλάχιστον απορία μια ακόμη «αποκάλυψη», αυτή της κ. Ρεμπέκα Φονγκ, Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, που έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λάρισα.

Η κα Φονγκ επισκεπτόμενη την περασμένη Παρασκευή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό ανέφερε «ότι καταλαβαίνει απόλυτα τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ομάδα 12 τεχνοκρατών, η οποία εδώ και καιρό και με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, προκύπτει μια σειρά ζητημάτων τα οποία δεν ήταν γνωστά και η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα, ενημερώνοντας το ελληνικό κοινοβούλιο:

Ποιοι είναι οι 12 αυτοί τεχνοκράτες στους οποίους αναφέρεται η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ;

Είναι επ’ αμοιβή συνεργαζόμενοι με την Ελληνική Κυβέρνηση;

Οι τεχνοκράτες αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα; Επισκέπτονται τα υπουργεία και συνεργάζονται με τους υπουργούς ή είναι εγκατεστημένοι κάπου αλλού;

Με ποιους συνεργάζονται και σε ποια ακριβώς ζητήματα;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ