Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Ανακοίνωση ενόψει της απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου εξέδωσε σήμερα το ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“H συγκυβέρνηση  συνεχίζει την εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.!

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της συγκυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους , στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα.. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι και Όλες
στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
και στην Απεργιακή Συγκέντρωση  στην Πλατεία Ταχυδρομείου  στις 10:30 το πρωί”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ