ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ Ι.Ψ.Α. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησαν ομάδες εθελοντών των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Οι εθελοντές του «Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ψυχολόγους του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης. 

Οι εθελοντές αυτοί εκπαιδεύονται για δεύτερη φορά λαμβάνοντας πολύ χρήσιμες πληροφορίες για σωστή συμπεριφορά απέναντι στους ωφελούμενους του δικτύου αλληλεγγύης και για αντιμετώπιση ζητημάτων κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα οι “Ενεργοί Πολίτες Λάρισας” (ΕΝ.ΠΟΛ) στο σεμινάριο ευαισθητοποίησής τους παρακολούθησαν εισηγήσεις του ψυχολόγου εργασίας Αχιλλέα Βαϊόπουλου («Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία»), της ψυχολόγου Μαρίας Κούμπουλη («Πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα») και της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Σίλιας Μπατρακούλη («Δεξιότητες Επικοινωνίας» και «Η σημασία του εθελοντισμού»).

Οι εθελοντές δεν περιορίστηκαν στον παθητικό ρόλο του ακροατή. Συμμετείχαν ενεργά στις ερωτήσεις που τους έθεταν οι εισηγητές και σε βιωματικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δικαιούχων του Ιατρείου και των εθελοντών για την εκδήλωση στάσεων και αντιλήψεων για τα θέματα που τους αφορούσαν. Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η επιστημονική συνεργάτης του Ι.Ψ.Α., Σίλια Μπατρακούλη, MSc., Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ικανοποιημένες από αυτή τη συνεργασία, την οποία δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν, όταν υπάρξει ανάγκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ