ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει τον διευθυντή της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας, κ. Μιχαλόπουλο, για την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια του να δώσει εντολή στην σεκιούριτι των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της εφημερίδας, να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος

το βράδυ της Τρίτης 2/2/2016, ονομαστικά στον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ, μέλους της Ε.Ε της ΓΣΕΕ και της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, Τάσο Τσιαπλέ, για ενημέρωση των εργαζομένων για την πανεργατική απεργία της 4/2 (για τους εργαζόμενους στον τύπο 3/2), ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει τέτοια ενέργεια”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Αλήθεια το Δ.Σ της εφημερίδας, τι θέση παίρνει απέναντι σ’ αυτή την πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική ενέργεια του διευθυντή;

Το ΕΚΝΛ, θεωρεί ότι το γεγονός αυτό συνιστά όχι μόνο εργοδοτική παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του ΕΚΝΛ, παρ’ ότι ο νόμος 1264/82 υποχρεώνει την διεύθυνση των επιχειρήσεων να επιτρέπουν την είσοδο των συνδικαλιστών για την ενημέρωση εντός τους χώρου εργασίας σε χρόνο που δεν εργάζονται (π.χ διάλειμμα), αλλά και ανοιχτή παρέμβαση στα εσωτερικά του ΕΚΝΛ, αφού διαχωρίζει τον πρόεδρο του ΕΚΝΛ από το υπόλοιπο Δ.Σ και υποδεικνύει ποιος συνδικαλιστής μπορεί και ποιος όχι να το εκπροσωπεί και να μπαίνει στο χώρο εργασίας της εφημερίδας.

Προφανώς το έκανε από εμπάθεια και για να τιμωρήσει το ΕΚΝΛ για την πρόσφατη καταγγελία του, για τις διαθεσιμότητες 9 εργαζομένων της εφημερίδας που έβαλε ο διευθυντής της, έχοντας την εντύπωση ότι έτσι θα φιμώσει το ΕΚΝΛ και θα το εμποδίσει να επικοινωνεί με τους εργαζόμενους, να καταγγέλλει τις αντεργατικές συμπεριφορές του. Είναι πολύ γελασμένος αν αυτό πιστεύει!

Το ΕΚΝΛ όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει τη δράση του και την επαφή του με τους εργαζόμενους και της Ελευθερίας στο χώρο εργασίας, αλλά δεν θα επιτρέψει να περάσουν τέτοιες ανιστόρητες και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες.

Ζητά την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας και του Υπουργείου Εργασίας για να επιβάλουν το δικαίωμα του ΕΚΝΛ να μπαίνει στην εν λόγω επιχείρηση για ενημέρωση των εργαζομένων.

Καλεί την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν αυτή την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του διευθυντή της «Ελευθερίας», απέναντι στον πρόεδρο του ΕΚΝΛ και στα συνδικάτα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ