ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ

Απάντηση των Δημήτρη Γεωργούση και Κατερίνας Κοθρά, μελών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας στον αιρετό Κ. Κοντσιώτη

Η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας (με την από τα μέσα του Δεκέμβρη νέα του σύνθεση) με την πράξη 5/27-1-06 με την οποία στάλθηκε στα σχολεία ο πίνακας που αφορούσε τον κλάδο ΠΕ06-Αγγλικών και στον οποίο αναφέρεται σε σχετικό σημείωμά του, ο αιρετός κ. Κοντσιώτης με τον παραπλανητικό τίτλο «παραβίασαν ανοικτές θύρες»

δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις που κυρίως γι΄ αυτόν θα ήταν καλύτερα τουλάχιστον να σιωπά.

Η αποκατάσταση της αλήθειας επιβάλλει τη γνωστοποίηση των παρακάτω στοιχείων:

Στοιχείο1.  Έγγραφο της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας αρ. πρωτ. 171/25-1-2016 προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Σας ενημερώνουμε ότι:

Α. το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας παραμένει χωρίς καθηγητή Αγγλικών (14 ώρες κενό) από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν για το πρόβλημα.

Β. Από όσα γνωρίζουμε υπάρχουν στη Λάρισα καθηγητές Αγγλικών που συμπληρώνουν τα ωράριά τους διδάσκοντας φιλολογικά μαθήματα ως β΄ ανάθεση και από την άλλη υπάρχουν φιλόλογοι που δεν έχουν ούτε μια διδακτική ώρα.

Γ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τα παιδιά της Γ Λυκείου του σχολείου μας θα πάρουν πτυχίο και απολυτήριο Λυκείου όπου έν έτει 2016 δεν θα έχουν βαθμό στο μάθημα των Αγγλικών. …..

Η διευθύντρια Ευαγγελία Ψαρρού 

Στοιχείο2. Επεξεργασία και ορθή ανάγνωση του σχετικού πίνακα που κατά πλειοψηφία στάλθηκε στα σχολεία με μειοψηφία μόνο του ενός αιρετού κ. Κοντσιώτη.

Η επεξεργασία του πίνακα οδηγεί στην αριθμητική αποτύπωση των εξής δεδομένων:

Στον νομό Λάρισας το σχολικό έτος που διανύουμε υπάρχουν 105 ώρες, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών διδάσκουν Ιστορία, Ερευνητική εργασία, βιωματικές δράσεις κλπ. την  ίδια ώρα που φιλόλογοι με ελλιπές ωράριο θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διδασκαλία της Ιστορίας και δεκάδες εκπαιδευτικοί κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, αλλά και θεολόγοι και γυμναστές που πλεονάζουν για εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, θα μπορούσαν να αναλάβουν την διδασκαλία των ερευνητικών εργασιών και των βιωματικών δράσεων. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ως τώρα έχουν ήδη προσληφθεί 6 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Αγγλικών (η μία εκ των οποίων βρίσκεται σε άδεια κύησης). 

Ποιος λογικός άνθρωπος θα επέτρεπε στον εαυτό του, ως έχων την ευθύνη ορθολογικής διαχείρισης του διδακτικού προσωπικού όχι απλώς να ανέχεται αλλά και να επιβάλλει την κατάσταση αυτή;

Μπροστά στα διαμορφωμένα αυτά δεδομένα δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε:

  • Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας με τη νέα του σύνθεση να διατεθούν για τη διδασκαλία των Αγγλικών στα 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν με Αγγλικά το ωράριό τους και υπηρετούν στα διπλανά σχολεία της πόλης παίρνοντας υπόψη τον αριθμό των μορίων τους όπως εξάλλου επιβαλλόταν σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις και κυρίως από τις αρχές της χρηστής διοίκησης από την αρχή τους έτους. (να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί, προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στα σχολεία, εδώ που βρισκόμαστε, η πρόσληψη αναπληρωτή – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών)
  • Όχι μόνο τους πίνακες που αφορούν στους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών, αλλά και τους πίνακες που αφορούν όλες τις ειδικότητες θα προτείνουμε να αποσταλούν στα σχολεία και όπου αλλού χρειαστεί, όπως έχουμε υποχρέωση, για να φανερωθούν σε όλο τους το μεγαλείο οι πράξεις του κ. Κοντσιώτη, μιας και παρόμοιο πρόβλημα με αυτό των Αγγλικών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε και σε άλλες ειδικότητες.

Και μερικές παρατηρήσεις για τα γραφόμενα στο κείμενό του

  1. Θα πρέπει να αντιληφθεί όσο και αν του είναι δυσάρεστο ότι η μόνη ημερομηνία που παρήλθε είναι αυτή που του παρείχε την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το ΠΥΣΔΕ με την γνωστή σε όλους ως τώρα τακτική του.
  2. Τον πίνακα για τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών δεν τον ετοίμασε δυστυχώς, εγκαίρως η υπηρεσία. Ετοιμάστηκε μετά από επανειλημμένες οχλήσεις δικές μας, τις οποίες εξάλλου δημόσια ανακοινώσαμε χωρίς να λάβουμε καμιά απάντηση.
  3. Τα στοιχεία δεν πρέπει και δηλώνουμε ότι δεν θα είναι για «χρήση του Συμβουλίου». Θα είναι σε γνώση όλων των εκπαιδευτικών και κυρίως σε γνώση της κοινωνίας και του ταλαιπωρημένου λαού που καθημερινά ματώνει για την υποστήριξη της δημόσιας παιδείας.
  4. Ας πάψει να ανασύρει από το παρελθόν εκφράσεις και αντιλήψεις περί «συνοδοιπόρων», προσπαθώντας να κρύψει τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες πίσω από το κάλυμμα της υποστήριξης της παράταξής του ή της διάχυσης ευθυνών και σε άλλους. Το ήθος και η υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να αντιμετωπιστούν τα παιδιά των ΕΠΑΛ, έτσι όπως αντιμετωπίστηκαν από αυτόν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού». 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com