ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η μεγαλειώδης πορεία του ΕΚΝΛ, που έγινε σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, κατέληξε στα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με στόχο να εκφραστεί από την πλευρά των συνδικαλιστών η έντονη καταδίκη τους στις ενέργειες του διευθυντή της εφημερίδας κ. Μιχαλόπουλου

2016 GENIKH APERGIA - LARISA 2016 GENIKH APERGIA - LARISAο οποίος, όπως υποστηρίζει το ΕΚΛ, δυο ημέρες πριν την απεργία, έδωσε εντολή στην υπηρεσία φύλαξης των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της εφημερίδας, να απαγορεύσει την είσοδο στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στον Πρόεδρο του ΕΚΝΛ, μέλους της Ε.Ε της ΓΣΕΕ και της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, Τάσο Τσιαπλέ, για ενημέρωση των εργαζομένων, προφανώς για να «τιμωρήσει» το ΕΚΝΛ για την ανακοίνωση-καταγγελία του, για τις διαθεσιμότητες 9 εργαζομένων της εφημερίδας.

Μαζική αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ και σωματείων, μπήκε στο γραφείο του διευθυντή για να εκφράσει δια ζώσης αυτή την καταδίκη στον ίδιο τον διευθυντή που έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου του προέδρου του ΕΚΝΛ στην επιχείρηση και στις αντεργατικές πρακτικές της εφημερίδας απέναντι στους εργαζόμενους.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΛ η στάση του διευθυντή “ήταν προκλητική και ξεδιάντροπη αφού ψευδώς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα πήγαινε ο πρόεδρος, αλλά δεν εξήγησε πώς ο σεκιούριτι και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της σεκιούριτι που ήταν παρών, δήλωσε ότι έχει εντολή από τον διευθυντή ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ να μην περάσει, παρά μόνο ο πρόεδρος των Τυπογράφων που τον συνόδευε και είχαμε ενημερώσει.  Και ακόμα πιο προκλητικός ήταν στην απάντηση του ότι αυτός τηρεί στο ακέραιο τα εργατικά δικαιώματα, όταν είναι γνωστό ότι την προηγουμένη βδομάδα έθεσε με δική του εντολή 9 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, σε συνέχεια άλλων 3 προηγούμενων διαθεσιμοτήτων που είχε επιβάλει σε εργαζόμενους και 8 απολύσεων στα 2 τελευταία χρόνια.

Η αντιπροσωπεία του ξεκαθάρισε ότι το ΕΚΝΛ, δεν πρόκειται να το παρεμποδίσει άλλη φορά στην συνδικαλιστική του δράση, ούτε μπορεί κανένας θα πάψει να μάχεται για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Όσο για τα τραγούδια που πληροφορούμαστε ότι έβαλε στο προσωπικό μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας λέγοντας πως αυτή είναι η απάντηση του στον πρόεδρο του ΕΚΝΛ, δείχνει το ήθος και την ποιότητα του. Το ΕΚΝΛ δεν πτοείται από τέτοια…”

φωτο: Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ