Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

«Ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται εδώ, σήμερα, στην πρώτη γραμμή της μάχης, απέναντι σε ειλημμένες αποφάσεις και κυβερνητικά σχέδια, τα οποία θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στις ήδη χειμαζόμενες επιχειρήσεις, στα ήδη διαλυμένα, υπό το βάρος των χρεών, νοικοκυριά της πατρίδας μας.

Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα ιδιότυπο ρεκόρ για χώρα η οποία δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν λέει να σπάσει. Οι εφαρμοσμένες πολιτικές των μνημονίων απέτυχαν να βάλουν τέλος στην κρίση, με ευθύνη τόσο των ελληνικών κυβερνήσεων όσο και της πλευράς των δανειστών, με αποτέλεσμα τόσο η κοινωνία όσο και οι θεσμοί της να έχουν υποστεί συντριπτικά πλήγματα».

Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Ευαγγέλου μιλώντας σήμερα στην κεντρική απεργιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πόλη της Ελασσόνας.

«Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την συμμετοχή και τη συνεργασία όλων. Η παρουσία μας σήμερα εδώ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα συνεννόησης, συμμετοχής και συμπόρευσης. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν σήμερα να μην βρεθούμε δίπλα σε όλους όσους ανησυχούν για αυτό που έρχεται: Για την καταιγίδα που απειλεί να εξαφανίσει και την τελευταία ικμάδα αισιοδοξίας και ελπίδας για κάτι καλύτερο. Για την επιδρομή μέσω των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν γονατίσει και δεν έχουν βάλει λουκέτο. Για το σχέδιο εξαφάνισης του γεωργού και του κτηνοτρόφου. Για την οριστική αποκοπή της νέας γενιάς από το μέλλον αυτού του τόπου», τόνισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας.

«Αυτή η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον όσο θα συνεχίζονται οικονομικά πειράματα και αλλοπρόσαλλες πολιτικές οι οποίες το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μεγεθύνουν το χάσμα ανάμεσα στους πολύ πλούσιους και στους πολύ φτωχούς. Η μεσαία τάξη τείνει να εξαλειφθεί. Επιχειρήσεις υγιείς που συνέβαλαν δυναμικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου έχουν απωλέσει την όποια δυναμική και αφού στραγγαλίζονται καθημερινά από τον βρόγχο των αβάσταχτων υποχρεώσεων κινδυνεύουν να κατεβάσουν ρολά, αυξάνοντας έτσι την ανεργία που ήδη αποτελεί το «νούμερο ένα» πρόβλημα στη χώρα.

Όσοι βρισκόμαστε σήμερα στους δρόμους δεν μας ενώνουν κοινές πορείες, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινές αφετηρίες. Μας ενώνει όμως η αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρατήσει για τον εαυτό του τα πολιτικά του πιστεύω και τις ιδεολογικές του προσεγγίσεις. Ωστόσο όλοι έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές της λιτότητας που τόσο πολύ έχουν βλάψει τον τόπο μας, μα και να υψώσουμε επιτέλους τείχος απέναντι στον λαϊκισμό που κατατρώει, ιστορικά, τα σωθικά της πατρίδας μας. Ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει το αγώνα που δίνει για ένα καλύτερο αύριο.

Και θα το πράξει στήνοντας, όπου μπορεί, δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη σήμερα οι περισσότεροι. Στα δίκαια αιτήματα όλων των αγωνιζομένων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών, θα βρισκόμαστε δίπλα σας, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι», κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ