ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΥΡΕΣ

Μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας στάλθηκε στα σχολεία του Νομού ένας πίνακας που ετοίμασε η υπηρεσία για χρήση του Συμβουλίου και αφορά 38 συναδέλφους του ΠΕ06 (Αγγλικών) με τις ώρες, τα μαθήματα και τις σχολικές μονάδες στις οποίες διδάσκουν.

Από τον πίνακα αυτόν προκύπτει ότι 15 συνάδελφοι καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε μία σχολική μονάδα, οι 18 σε δύο, οι 4 σε τρεις και ο ένας σε τέσσερις. Όλοι τους συμπληρώνουν πλήρως το ωράριό τους (726 ώρες συνολικά), οι μεν 34 με μαθήματα μόνο Α’ ανάθεσης, ενώ οι υπόλοιποι 4 συμπληρώνουν το ωράριό τους διδάσκοντας 18 ώρες συνολικά με μαθήματα Β’ ανάθεσης (Ιστορία).

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι καταγγελίες περί αδικιών, κακής διαχείρισης προσωπικού, ημετεροκρατίας, αδιαφάνειας, κατηγορίας εναντίον του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν.Λάρισας με την προηγούμενη σύνθεση, είναι έωλες, αβάσιμες, κακόβουλες και αποκύημα της φαντασίας μερικών. Η παραπληροφόρηση και το κυνήγι μαγισσών των αριστερών παρατάξεων και των συνοδοιπόρων τους, δυστυχώς γι’ αυτούς, έχουν ημερομηνία λήξης.

Εάν θέλουν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, είναι δικάιωμά τους, αλλά είναι απαράδεκτο να δηλητηριάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με ψέματα και συκοφαντίες. Τέλος, παραθέτω την υπουργική απόφαση της 6/3/2012 για τις Β’ αναθέσεις, για να καταλάβουν μερικοί ότι, ως υπάλληλοι, έχουμε υποχρεώσεις αλλά ταυτόχρονα και δικαιώματα. Και τελικά, ποιος τους παραπληροφορεί και ποιος τους πληροφορεί.

“Με τα μαθήματα πρώτης (Α΄) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα δεύτερης (Β΄) ανάθεσης συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Όταν ένας εκπαιδευτικός διδάσκει μαθήματα δεύτερης ανάθεσης, είτε από τη βασική του ειδικότητα είτε από τη δεύτερη ειδικότητα που του έχει αποδοθεί, οι ώρες των μαθημάτων δεύτερης ανάθεσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο των δέκα (10) διδακτικών ωρών.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ύστερα από απόφαση το ΠΥΣΔΕ δύναται να αυξηθεί το ανωτέρω όριο, εφόσον δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που πρέπει να καλύψει το υποχρεωτικό του ωράριο με μαθήματα Α΄ Ανάθεσης. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17.9.2008 υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.”

 

 

Λάρισα, 02/02/2016

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ