ΤΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

Το ασφαλιστικό, όπως και άλλα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι αγρότες και η πλειοψηφία της κοινωνίας στη χώρα μας ,είναι ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν.

Όλη η χώρα πληρώνει την εγκληματική διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ:

  • Την κακοδιαχείριση των αποθεματικών,
  • Το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου και τα δομημένα ομόλογα
  • Το εγκληματικό PSI
  • Τις πελατειακές σχέσεις,
  • Την εκτόξευση της ανεργίας καθώς και
  • Τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που οργίασε στα χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Οι τεράστιες ανισότητες του ασφαλιστικού και η λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, που συνετέλεσαν στο να καταστεί το σύστημα μη βιώσιμο, έχουν την υπογραφή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Ρητά και ξεκάθαρα.

Η «αριστεροδέξια λωτοφαγία» και ρητορική δεν μπορεί να αθωώνει για μικροκομματικές ή μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες αυτές τις ευθύνες. Δεν «κατέρρευσε» σήμερα το ασφαλιστικό ,απλά σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα αυτών των πολιτικών που και με την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη σημερινή κυβέρνηση και στο λαό μας από τους δανειστές-τοκογλύφους της ΕΕ-ΔΝΤ με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ξεχείλισε το ποτήρι. Εκτός από τις συνολικές ευθύνες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό ,με νομοθετικές ρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις τους μείωσαν το εισόδημα και τις συντάξεις από 14% έως 44% των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Το ασφαλιστικό ήταν στρεβλό, γιατί έτσι το είχε φτιάξει το παλιό πολιτικό σύστημα της πελατοκρατίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς και κομματοκρατίας. Βρέθηκε διαλυμένο από την κρίση και δέχτηκε τη χαριστική βολή με την καταλήστευση των αποθεματικών και την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι με το PSI.

Από την άλλη μεριά, οι μνημονιακές πολιτικές που από τη φύση τους έχουν εισπρακτικό προσανατολισμό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων. Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά γενικότερα ζητήματα του παραγωγικού μοντέλου, τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, το θέμα του χρέους . Είναι ένα ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα, αφορά όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζόμενων και στην ταξική κοινωνία μας γίνεται ακόμα πιο βάρβαρο σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού. Μας αφορά όλους, ένα δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Μας αφορά όλους, η ακύρωση κάθε προοπτικής μετατροπής του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό.

Μέσα από κοινούς – μαζικούς αγώνες οφείλουμε:

Να αποτρέψουμε την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Να διασφαλίσουμε διαχρονικά το δημόσιο, αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συντάξεις .

Παλεύουμε για:

Επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της διαπλοκής και της διαφθοράς, την εργοδοσία και τις τράπεζες.

Παιδεία – υγεία – πρόνοια, δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Φορολογική δικαιοσύνη

Κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλιστικού

Ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη

Πλατεία Ταχυδρομείου 10:30 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ