ΣΗΜΕΡΑ 12ΩΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 24ΩΡΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Αποφασισμένοι να οδηγήσουν σταάκρα την κόντρα τους με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι αγρότες και στο μπλόκο των Τεμπών, οι οποίοι για τελευταία φορά σήμερα κλείνουν για 12ωρο την εθνική οδό, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, αφού από αύριο ο αποκλεισμός θα γίνει 24ωρος από 12μ. έως 12 μ. της Κυριακής,

με στόχο ναμετατραπεί σε επ’ αόριστον ανδεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

Την ίδια ώρα στα Τέμπη υπάρχει διάθεση προσέγγισης με τους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας και σύμφωνα με πληροφορίες αντιπροσωπεία της σ.ε. των Τεμπών θα παραστεί την Κυριακή στην πανελλαδική που θα γίνει στη Νίκαια.

Εν τω μεταξύ εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων ετοίμασαν ένα κείμενο θέσεων και προτάσεων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής το οποίο απέστειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής σε μια προσπάθεια να συνεδριάσει διακομματική επιτροπή για το αγροτικό, αφού πλέον θεωρείται αδύνατο να υπάρξει συνάντηση μετον πρωθυπουργό, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διάθεση από την κυβέρνηση για απόσυρση των σχεδίων για φορολογικό και ασφαλιστικό και για διάλογο από μηδενική βάση.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, σήμερα Παρασκευή (05-02-2016) από ώρα 10.00’ έως ώρα 22.00’, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από την χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι την χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια:

–              είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).

–              είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
  1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

–              είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου, θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

–              είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

  1. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
  2. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com