ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση με την οποία αφήνει αιχμές για τη στάση που τήρησε ο δήμαρχος Τυρνάβου στο θέμα του ψηφίσματος των αγροτών των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου, αφήνει με σημερινή της ανακοίνωση και η Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 κατατέθηκε στο προεδρείο, από την επιτροπή αγώνα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα Αργυροπουλίου και Δαμασίου, το πλαίσιο των αιτημάτων τους προς την κυβέρνηση και ζητήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης για ακόμα μια φορά, ακολούθησε την γνωστή τακτική του: κατέθεσε για ψηφοφορία, μια δική του πρόταση – ψήφισμα, κατά παράβαση του κανονισμού, στην οποία όπως δήλωσε, υπάρχει ένα ενωτικό πνεύμα αιτημάτων, λες και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, στον αγώνα επιβίωσης που κάνουν.

Το ψήφισμα του Δημάρχου, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από ένα μέρος των Δημοτικών Συμβούλων του, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συντάχθηκαν με τα αιτήματα και τις θέσεις των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων των δυο μπλόκων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καλεί τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την Ε.Ε. και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η δυναμική παρουσία και αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, που εκφράστηκε στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου και την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ