ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΙΟΔΙΑ

Αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις της εταιρείας “αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” η οποία σαν παραχωρησιούχος τμήματος του ΠΑΘΕ εκμεταλλεύεται τα διόδια σε σημαντικό τμήμα του άξονα από την Λαμία μέχρι και την Κατερίνη, βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις μεταφορών αλλά και μεμονωμένοι οδηγοί και στο νομό Λάρισας, που δεν πλήρωναν διόδια

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ακριβό τίμημα αλλά και για την έλλειψη έργων στο δρόμο.

Ηδη εκατοντάδες ιδιοκτήτες ΙΧ που διαμαρτύρονταν το 2011 και το 2012 μη πληρώνοντας το τίμημα των διοδίων, έχουν παραλάβει εξώδικα βάσει των οποίων καλούνται να πληρώσουν το ακριβές τίμημα που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, απέφυγαν τότε εντός 15 ημερών από την παραλαβή του εξώδικου. Σε περίπτωση που δεν ρυθμίσουν την οφειλή τους, υπάρχει στο εξώδικο η απειλή για 20πλασιασμό της αξίας και διεκδίκησή της μέσα από την έκδοση διαταγής πληρωμής με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Από την “αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” υποστηρίζουν ότι το χρονικό διάστημα 2011 – 2012 η εταιρεία είχε απώλεια εσόδων της τάξης των 150 εκ. €, χρήματα που είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει ακόμη και από κάποιους που πέρασαν μία ή δύο φορές από κάποιο σταθμό χωρίς να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα εξώδικα έφυγαν προς εταιρείες μεταφορών οι οποίες σύμφωνα πάντα με την εταιρεία έχουν ξεκινήσει να κάνουν διακανονισμούς αφού φαίνεται να οφείλουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και 60.000 €.

Δυστυχώς το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και τείνει να εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα αφού άνθρωποι που αδυνατούν σήμερα να τακτοποιήσουν απαιτήσεις της αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με 20πλάσιες απαιτήσεις από τις αρχικές.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του ζητήματος ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος πολίτης που αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια για ελεύθερους δρόμους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ