ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη μορφή επιδημίας φαίνεται να παίρνει η εκδήλωση ρατσιστικών, φιλοναζιστικών και αντιεβραϊκών πιστεύω σε σχολεία της Λάρισας, από εκπαιδευτικούς προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην υγιή εκπαιδευτική κοινότητα που ευτυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Ενα από αυτά τα φαινόμενα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Κόσμος” εκδηλώθηκε στο 15ο Γυμνάσιο της Λάρισας, όταν όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εκπαιδευτικός “προκάλεσε σοκ με αφορμή την ημέρα μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί.

Ο καθηγητής λοιπόν σύμφωνα με τις διηγήσεις των μαθητών, υπερασπίστηκε τις θηριωδίες των Ναζί κατά την διάρκεια του μαθήματος, θεωρώντας θετική ακόμα και την κατασκευή… σαπουνιών που οι Ναζί έφτιαχναν από ανθρώπινο λίπος στα φασιστικά κρεματόρια!

Οι απόψεις του καθηγητή σύμφωνα πάντα με κάποιους μαθητές, φαίνεται πως ήταν τόσο ακραίες που οδήγησαν κάποια μαθήτρια να ζητήσει να αποχωρήσει από την αίθουσα γιατί δεν άντεχε να ακούει τις… φρικαλεότητες.

Το περιστατικό πάντως συζητιέται έντονα καθώς αρκετοί μαθητές ενημέρωσαν τους γονείς τους για τις ανιστόρητες απόψεις του συγκεκριμένου καθηγητή”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Σε άλλες περιπτώσεις και σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών και γονέων σε σχολεία της Λάρισας μαθητές αλβανικής καταγωγής δέχονται αναίτιες πιέσεις από κάποιους εκπαιδευτικούς που τους βλέπουν σαν κόκκινο πανί, ενώ πρόσφατα με αφορμή την ανάγνωση κειμένου για το ολοκαύτωμα των Εβραίων μαρτύρων καθηγητής διαμαρτύρονταν δημόσια για την ανάγνωση του κειμένου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός.

Σε άλλη περίπτωση εκπαιδευτικός δείχνει δυσανεξία σε οτιδήποτε τουρκικό και πάει λέγοντας.

Ας το δουν λοιπόν σοβαρά το θέμα στη διεύθυνση β/βαθμιας εκπαίδευσης και στην περιφερειακή διεύθυνση πριν τα κρούσματα πάρουν τη μορφή χιονοστοιβάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ