ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

«Η έγκυρη ενημέρωση, ο προληπτικός έλεγχος και μια γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής με σωστή διατροφή και άσκηση σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πεδίο της ιατρικής έρευνας αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, με τους δείκτες επιβίωσης να αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο»,

τονίστηκε στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο θέατρο ΟΥΗΛ από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.

ημεριδα 1Με τη σύμπραξη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και με ομιλητές το διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ Χ. Καρανικιώτη και την ψυχολόγο Ε. Καλουτά δεκάδες Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα και προβληματισμούς που αφορούν κυρίως στον καρκίνο του μαστού, την κατανόηση της νόσου αλλά και στην ψυχολογία και αντιμετώπιση των ίδιων των ασθενών.

Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και τελούσε υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων, προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Γκιντέρσου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του συλλόγου «Άλμα ζωής» Πολυτίμη Γκιώνη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ