ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ;

Η απάντηση στους γραφειοκράτες και στους μαθητευόμενους μάγους ήρθε και μάλιστα ηχηρή από το σύνολο των 38 συναδέλφων ΠΕ06 (Αγγλικών). Ένα ομόφωνο, βροντερό ΟΧΙ στην κατάργηση της Β’ ανάθεσης, στην καταστρατήγηση των νόμων και στο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων μας.

Ποιος λοιπόν είχε δίκιο όταν ψήφιζε όχι, αυτοί ή εγώ; Ποιος αλήθεια εκπροσωπεί τους συναδέλφους, τα δύο διορισμένα μέλη ή ο αιρετός; Ποιός πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τα δύο διορισμένα μέλη ή ο αιρετός; Ποιός πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, τα δύο διορισμένα μέλη ή ο αιρετός;
Πέρα όμως από τις εμμονές και τις ιδιοληψίες τους, είναι και αδιάβαστοι. Αυτό τεκμαίρεται από το έγγραφο που υπογράφει το πρωί ο κ. Γεωργούσης ως Προεδρεύων του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., εμφανίζοντας μαθήματα Α’ ανάθεσης ως Β’, και το ανακοινοποιεί στο ορθό το μεσημέρι, στρογγυλεύοντάς το. Αποτέλεσμα ήταν για ακόμη μια φορά να αναστατωθούν οι Δ/ντες και οι συνάδελφοι στα συγκεκριμένα σχολεία. Αν θεωρούν τους Δ/ντες και τους καθηγητές υπαλλήλους τους, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι ο διορισμός τους στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. συνέτεινε στο να συνεχίζουν να ζουν στον παράλληλο κόσμο τους, αγνοώντας ή παραβλέποντας βασικά σημεία της νομοθεσίας για τις αναθέσεις και την κατανομή των μαθημάτων διδασκαλίας.

Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν ότι δήθεν κατηγοριοποιούμε τα σχολεία και τους μαθητές, να τους υπενθυμίσω ότι, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, είτε ως αιρετός είτε ως Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Λάρισας, αναδείξαμε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο. Μέχρι τότε, σε ολόκληρα σχολεία του νομού μας (π.χ. Κρανέα, Λειβάδι, ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων κλπ.) δεν είχε διδαχθεί ούτε μία ώρα το μάθημα των Αγγλικών, με αποκλειστικό υπεύθυνο, όπως και σήμερα, τον Υπουργό Παιδείας της «δεύτερης φοράς αριστερά» Κυβέρνησης.

Πού ήταν τότε; Ίσως να έφτιαχναν τα βιογραφικά τους για να τους διορίσουν στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και δεν είχαν χρόνο να ενημερωθούν. Τελικά ποιος πρέπει να σιωπά; Ο αιρετός ή οι διορισμένοι; Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ