ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΔΗΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Κώστα Αγοραστό, συναντήθηκε ο προερχόμενος εκ των Οικολόγων Πράσινων Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκο Πουτσιάκα και τον Δρ. Κτηνιατρικής Χρυσόστομο Φουντούλη.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της πραγματικής αποκέντρωσης και των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, οι οποίες παραμένουν προβληματικές σε σχέση με αυτές που κατέχει το κεντρικό κράτος μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και οι οποίες, συχνά, λειτουργούν ανασταλτικά ως προς αρκετές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, αλλά και στα μείζονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Οι δυο πλευρές, εστίασαν, επίσης τις αναφορές τους σε διάφορες παθογένειες και στρεβλώσεις που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκτέλεση έργων και οι οποίες δημιουργούν αρκετά προσκόμματα στην ομαλή και ταχεία υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων και προτάθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και λήψη ειδικών μέτρων για την αντιμετώπισής τους.

Συμφωνήθηκε να αναπτυχθούν συνεργασίες για όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και γενικότερα θέματα, αφού ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνδρομή από την κάθε πλευράς για την προώθηση και επίλυση των διάφορων θεμάτων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ