ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κοινό μέτωπο για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου και την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για το φράγμα της Μεσοχώρας, μετά και τη διφορούμενη τοποθέτηση Σκουρλέτη, συγκροτούν για μια ακόμη φορά φορείς της Θεσσαλίας που παραχώρησαν σήμερα σχετική συνέντευξη τύπου

στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας μάλιστα άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πρόκειται για έργα τεράστιας όσο και ζωτικής σημασίας που θα αποφέρουν σημαντικά κέρδη και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των κλιματικών αλλαγών στην περιοχή, ενώ παράλληλα και σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να προστατευθεί η ευρύτερη περιοχή από πλημμύρες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ο οποίος δεσμεύτηκε και για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης φορέων στα τέλη του μήνα για την εξέταση του όλου θέματος.

«Είναι αδιανόητο ένα έργο για το οποίο δαπανήθηκαν 590 εκατομμύρια ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου να εγκαταλείπεται όταν μάλιστα είναι ολοκληρωμένο σε μεγάλο ποσοστό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, ενώ στο ίδιο πνεύμα αναφορικά με τη σπουδαιότητα του έργου κινήθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας αλλά και ο δήμαρχος Καρδίτσας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ.ά.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το ζήτημα των Διαχειριστικών Σχεδίων Υδάτων εκκρεμεί σχετική εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ μετά από αίτηση αναστολής οικολογικών οργανώσεων, με όλους τους παριστάμενους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους «για καθυστερήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλα τα έργα ύδρευσης-άρδευσης της Θεσσαλίας» αν δεν υπάρξει σχετική παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ