ΟΜΑΛΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΒΑ

Ξεκίνησε στη Λάρισα και στον Τύρναβο, σήμερα το πρωί και θα διαρκέσει στη Λάρισα μέχρι την Τετάρτη, η διανομή τροφίμων σε οικογένειες που μετέχουν ως δικαιούχοι στο «Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ).

Στη Λάρισα

Η πρώτη διαμονή των τροφίμων (νωπό κοτόπουλο και πορτοκάλια)  γίνεται σε διαμορφωμένο χώρο στη  Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, με απόλυτη τάξη και ηρεμία, παρά τον μεγάλο αριθμό των ωφελουμένων.

Ειδικότερα, στο Δήμο Λαρισαίων οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 2479 οικογένειες με 5584 άτομα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι το τέλος του 2016 και ενδέχεται να παραταθεί μέχρι το 2020.

Οι διανομές τροφίμων, που προβλέπονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα, θα γίνονται σε μηνιαία βάση.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ωφελούμενων η διανομή γίνεται   με αλφαβητική προτεραιότητα και ανά δίωρο, ενώ οι ωφελούμενοι έχουν ειδοποιηθεί με ενημερωτικό sms με ακριβής πληροφορίες. Σε όσους δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά έχει αποσταλεί ταχυδρομική επιστολή.

Τονίζεται ότι το πρόγραμμα, σε επίπεδο νομού υλοποιείται από τη κοινωνική σύμπραξη με ονομασία «Αλληλεγγύη» στην οποία μετέχουν ο Δήμος Λαρισαίων ως leader και η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών ,  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας ΔΗΚΕΛ,  το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας,  ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος  τριτέκνων Λάρισας και το Χαμόγελο του Παιδιού. Ενεργό συμμετοχή θα παίξουν και οι Ενεργοί Πολίτες.

Παρόντες στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης για τη διανομή ήταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πρόνοιας κ. Μιχάλης Αναστασίου, η διευθύντρια Πρόνοιας κ. Ευθ. Ζιώγα, υπάλληλοι των κοινωνικών δομών και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, ομάδα των Ενεργών  Πολιτών Λάρισας κ.α.

Τηλέφωνο για πρόσθετες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Διεύθυνση Πρόνοιας : 2410- 680242. Τζατζάκη Θεοδώρα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ