2800 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015

Για το σχολικό έτος 2015-2016, από 19-10-2015 έως 22-12-2015, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και ενήλικες πάνω σε θέματα που άπτονται του παραδοσιακού βίου με στόχο, άτομα όλων των ηλικιών να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την παράδοση και την τοπική ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα αυτό επισκέφτηκαν το Μουσείο και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις Μουσειακής Αγωγής 2800 άτομα.

Μαθητές από σχολεία του νομού Λάρισας και ολόκληρης της χώρας συμμετείχαν στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα, συνοδευόμενα πάντα από εκπαιδευτικούς, ενώ το Μουσείο υποδέχτηκε 80 άτομα ειδικής αγωγής, καθώς διαθέτει ράμπα και εγκαταστάσεις που το καθιστούν προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και αναπηρικά αμαξίδια.

51Παράλληλα υλοποίησε επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οικογενειακά εργαστήρια εθιμικού κύκλου, κατά τα οποία γονείς και παιδιά πέρασαν δημιουργικά και ευχάριστα τα πρωινά της Κυριακής στο Μουσείο.

Το ίδιο δημιουργικά πέρασαν τα είκοσι παιδιά που φιλοξενήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου Sleepover, με αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.

Τέλος, στα προγράμματα Μουσειακής Αγωγής συμμετείχαν και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com