ΓΙΑ 2 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΕΞΑΛΚΟ” ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή της εκφράζει την κάθετη διαφωνία της για τις απολύσεις 2 εργαζομένων από το εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη Γυρτώνη ζητώντας άμεσα της επαναπρόσληψη των 2 απολυμένων. Μάλιστα κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις.

Στην ανακοίνωση της ένωσης αναφέρονται τα εξής:

“Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας καταγγέλλει την ασύδοτη και προκλητική στάση της εργοδοσίας της ΕΞΑΛΚΟ που τη Δευτέρα  08/02/2016 προχώρησε σε 2 εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων μεταλλεργατών στο εργοστάσιο της Γυρτώνης στη Λάρισα με το πρόσχημα της μη καλής λειτουργίας της επιχείρησης.

Η εργοδοσία δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πρωτοφανή μεγάλη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιήθηκε από τα συνδικάτα, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες  όλης της χώρας  ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και στην οποία συμμετείχε ο ένας συνάδελφος, κάλεσε τους συναδέλφους με το σχόλασμα της βάρδιας και τους ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή του συγκεκριμένου εργοστασίου ότι «δεν είναι ευχαριστημένοι με την απόδοση τους». Ο λόγος είναι προφανής και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ: «Δεν δέχεται» οι εργαζόμενοι που εργάζονται για την επιχείρηση να σηκώνουν κεφάλι και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους προχωρώντας σε τέτοιες μορφές πάλης, όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία. Με αυτή τη στάση της θέλει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους  και να τους «προειδοποιήσει» ότι όποιος κινητοποιείται, όποιος απεργεί, θα πάρει το δρόμο της απόλυσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ τις εκδικητικές απολύσεις.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την προκλητική στάση της εργοδοσίας της ΕΞΑΛΚΟ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ