Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Η «ΑΤΑΞΙΑ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ 

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή ανάπλασης στο λόφο του Φρουρίου αλλά και η ευρύτερη περιοχή γύρω από το αρχαίο θέατρο, και θέλοντας να παρακινήσει την δημοτική αρχή να δώσει επιτέλους δείγματα οργανωμένης διοίκησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στο χώρο του κέντρου τείνει να εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αλλά και για την ασφαλή διέλευση των πεζών, ενώ όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων αυτή γίνεται χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς κανένα ωράριο, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Γενικά η εικόνα στο κέντρο της πόλης,  είναι μια εικόνα που παραπέμπει στη γνωστή ελληνική «αναρχία» όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, την ώρα που αυτός θέλει, χωρίς να αναγνωρίζει υποχρεώσεις, και φυσικά χωρίς να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όπου το κοινωνικό σύνολο θα απολαμβάνει τα δικαιώματα μιας ευνομούμενης πολιτείας».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από δημόσια παρέμβασή μου στις 7/6/2015 και αφορούσε μια προσπάθεια απεικόνισης της εικόνας αταξίας και αναρχίας που παρατηρούνταν στο κέντρο της Λάρισας, εννέα μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την δημοτική ομάδα του κ. Καλογιάννη.

Από εκείνο το διάστημα μέχρι σήμερα, κύλησαν επιπλέον εννέα μήνες (σύνολο 18 μήνες )  , ωστόσο αν υπήρξε κάποια υπολογίσιμη διαφορά στην εικόνα που περιέγραφα τότε, με αυτή που συναντά κανείς σήμερα, είναι πως η «αταξία» έχει προσλάβει χαρακτηριστικά επιδημίας η οποία χτυπάει τώρα και την ευρύτερη περιοχή γύρω από το αρχαίο θέατρο.

Παρκαρισμένα αμάξια παντού σε συνδυασμό με το έργο της ιστορικής αναπλάσεως της περιοχής συνθέτουν ένα τοπίο για το οποίο κανείς εχέφρων πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος.

Αναρωτιέμαι γιατί η δημοτική αρχή αποφεύγει να πάρει θέση. Είναι αποτέλεσμα αδυναμίας ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ