ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι προειδοποιήσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες να μην προσπαθήσουν να κατέβουν στην Αθήνα με χιλιάδες τρακτέρ και πως δεν θα τους επιτραπεί κάτι τέτοιο, φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα που δείχνουν έτοιμοι να κατέβουν ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κρατώντας σκληρή στάση απέναντι στους αγρότες ξεκαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς πως τρακτέρ στην Αθήνα δεν θα φτάσουν και αυτό θα γινόταν με τη συμβολή της Τροχαίας αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, που με μπλόκα στις εθνικές οδούς, δεν θα επέτρεπαν την είσοδο των τρακτέρ.

Όλη αυτή η σκληρή τακτική φαίνεται πως είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και έτσι φαίνεται πως η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Κουρουμπλή προσπαθεί να δείξει πως είναι πιο ευέλικτη.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός κ. Κουρουμπλής επικοινώνησε με τον κ. Μπούτα ο οποίος είναι αγροτοσυνδικαλιστής προσκείμενος στον ΚΚΕ. Στην επικοινωνία ο κ. Μπούτας ζήτησε να επιτραπούν στα τρακτέρ να εμφανιστούν στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνήθηκε να συμβεί αυτό αλλά με έναν μικρό και συμβολικό αριθμό τρακτέρ.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Κουρουμπλής άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με το ΚΚΕ και τους αγρότες που ανήκουν στο κόμμα, αλλά και πάλι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε αυτό το εγχείρημα. Δηλαδή πόσα τρακτέρ τελικά θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, ποιοι θα είναι αυτοί οι αγρότες, από ποιά μπλόκα θα έρθουν τα τρακτέρ και το κυριότερο θα το δεχθούν οι υπόλοιποι αγρότες που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ.

Πάντως, έχει ήδη εκπονηθεί ένα σχέδιο αποτροπής της καθόδου των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, είτε από την στεριά είτε από την θάλασσα! Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, και όχι μόνο η Τροχαία, θα απαγορεύσει την κάθοδο των τρακτέρ, είτε από τα διόδια Σχηματαρίου και Αφιδνών, είτε από τα λιμάνια.

Το βάρος του σχεδίου αυτού, υποτίθεται ότι έχει εκπονηθεί από την Τροχαία, αλλά όλο το βάρος είναι βέβαιο ότι θα πέσει στις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας – αν αυτό χρειαστεί (βλέπε ΜΑΤ) και μάλιστα ίσως να έχουν ήδη ζητηθεί ενισχύσεις από την επαρχία!

Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα θα είναι απόρθητο φρούριο για τα τρακτέρ των αγροτών και όλες οι είσοδοι της πόλης θα είναι αποκλεισμένες ίσως και από την Πέμπτη!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ