ΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ «ΕΚΡΗΞΕΙΣ» ΣΤΟ Δ.Σ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Έντονοι διάλογοι Καλογιάννη-Καλαμπαλίκη σημάδεψαν τη συνεδρίαση
Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με αφορμή ερωτήσεις σχετικά με το περίφημο ψήφισμα για το ασφαλιστικό που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που με κοινή ανακοίνωση (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) κατήγγειλε παρέμβαση δημάρχου, αλλά και δημοσιεύματα

που αφορούσαν τη λειτουργία επιτροπών του δήμου αλλά και την αναρχία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Με τους κ.κ Διαμάντο και Νασιώκα να περιγράφουν απαξίωση της διαπαραταξιακής επιτροπής και υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου και την κ. Ρ. Καραλαριώτου να μιλά για «παλινωδίες» της δημοτικής αρχής, η «πυροσβεστική» παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη που απαντώντας μίλησε για μια «πολιτική παρεξήγηση υπό καθεστώς πίεσης» έδειξε να εκτονώνει την ένταση με το θέμα να θεωρείται λήξαν όταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Καλαμπαλίκη περί «λογοκρισίας του ψηφίσματος από το δήμαρχο» πυροδότησε την έκρηξη Καλογιάννη.

«Θα μας βρείτε απέναντί σας όπως δεν φαντάζεσθε και θα πάρετε απαντήσεις για τα πεπραγμένα σας πολύ σύντομα», αντέδρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων, με τον κ. Καλαμπαλίκη να κάνει λόγο για πρωτάκουστες απειλές ζητώντας μάλιστα την προστασία του προεδρείου!

Η ένταση εκτονώθηκε προς στιγμή για να επανέλθει στην αίθουσα με αφορμή τις συνεδριάσεις των επιτροπών του δήμου, όπου αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γ. Σούλτη που περιέγραψε την επιφυλακτικότητα των πολιτών στο θέμα των προσλήψεων «αφού μας παίρνει ώρες να τους πείσουμε πως πήραν την όποια θέση μέσω ΑΣΕΠ και με το σπαθί τους!».

Τέλος αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του δημάρχου στην αναρχία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, με τον Απ. Καλογιάννη να περιγράφει αδυναμία της δημοτικής αστυνομίας αλλά και ανεπάρκεια της Τροχαίας να συνδράμει επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στους πολίτες.

«Οι Λαρισαίοι χρόνια τώρα παρανομούν συνειδητά, ενώ μόνο μέσα σε 5 μήνες 14 δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν στην επίδοση 4.680 κλήσεων!», τόνισε ο κ. Καλογιάννης προσθέτοντας ότι γίνεται σχεδιασμός και σύντομα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά με τη συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ενώ με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητήθηκε η καταδίκη εκ μέρους του Δ.Σ της απόφασης της επιχείρησης EXALCO να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων που πήραν μέρος στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ