ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ

Ο  Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την επιχείρηση Πλαίσιο, για την απόλυση εργαζόμενης, μετά από 8 χρόνια δουλειάς,  η οποία απολύθηκε με τη δικαιολογία ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ!!! 

“Σημειώνουμε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι η ΜΟΝΗ αλυσίδα καταστημάτων που μοιράζει εφημερίδα κάθε πρωί στους εργαζόμενούς της και την ονομάζει ενημέρωση μάχης και έχει μέσα πρωταθλήματα εργαζομένων, με πίνακες…. που εξυμνούν τους καλούς και ξεφτιλίζουν τους κακούς. Εφαρμόζουν ένα πρωτάθλημα που προωθεί τη λογική στους εργαζόμενους «ο θάνατός σου, η ζωή μου….», ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ στους συναδέλφους, το διαίρει  και βασίλευε, κάτι που σε κάθε περίπτωση βολεύει την επιχείρηση, αφού οι εργαζόμενοι διασπόνται, χωρίζονται σε κόκκινες και κίτρινες κάρτες, αντί να είναι ενωμένοι απέναντι στην επιχείρηση, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Και συνεχίζει υποστηρίζοντας τα εξής:

“Επίσης, η επιχείρηση ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι από τις επιχειρήσεις που από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων), που έφεραν την online παρακολούθηση, που έφερε το «μυστικό πελάτη» που  δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας και βαθμολογούν το «χαμόγελο» των εργαζομένων,  που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Μετά και την δημοσίευση των στοιχείων για την κερδοφορία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στις πρώτες σε αύξηση τζίρου και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις φιγουράρει και η PLAISIO COMPYTERS. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι παρά την κρίση, βασικές και μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η εν λόγω επιχείρηση, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη.

Αυτή η επιχείρηση λοιπόν, η οποία διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μία καριέρα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για τους νέους, απέλυσε τη νεαρή συναδέλφισσα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, πρτόντας την στην ανεργία, η οποία καλείται τώρα να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της. Δεν είναι τυχαίο που το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα, που ζητά υπαλλήλους σταθερά, κάθε μήνα, τα τελευταία 10 χρόνια, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς να λογαριάζει τις ανάγκες.

Διεκδικούμε την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφισσας και καταγγέλουμε την στάση της επιχείρησης, η οποία δεν πρεσέρχεται, ως οφείλει, στην επιθεώρηση εργασίας. Έχει αναβάλει ήδη 2 φορές την συνάντηση. Στις 3 Μαρτίου έχει οριστεί η τρίτη εξ αναβολής συνάντηση, ενώ η συναδέλφισσα απολύθηκε αρχές Ιανουαρίου. Δεν ξέρουμε που απαοσκοπεί αυτή η τακτική της εταιρείας, να αρνείται να συζητήσει, σε κάθε περίπτωση όμως δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση του διακαιώματος της νεαρής μητέρας στην εργασία της. Θα μας βρούν μπροστά τους. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την συναδέλφισσά μας μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ