ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ΥΠΟ ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΞΙΑ

?????????????

Η εκτεταμένη χρήση αναβολικών ουσιών και ο μέγιστος κίνδυνος για τη νεολαία αλλά και το γενετικό ντόπινγκ ως μέγα πρόβλημα της κοινωνίας απασχόλησαν ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρωτοβουλία της ΜΚΕ «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά»

και παρουσία του προέδρου της πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδη.

?????????????
?????????????

«Πρόκειται για μία μάστιγα εξίσου σοβαρή με τη βία, αφού αφορά πρωτίστως την υγεία των ίδιων των αθλητών και δευτερευόντως την αξιοπιστία των αθλητικών διοργανώσεων, ενώ βασικό συστατικό στοιχείο για την αντιμετώπισή της παραμένει η ενημέρωση και η πρόληψη», τόνισαν οι ομιλητές, με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να επισημαίνει σε σύντομο χαιρετισμό του το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Παίρνοντας το λόγο ο καθηγητής Εγκληματολογίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Πανούσης περιέγραψε «μια πλήρη ασάφεια ορισμών και ιατροφαρμακευτικών δεδομένων που δεν βοηθά στην αντιμετώπιση ενός κοινωνικού όσο και πολιτισμικού φαινομένου όπως είναι η χρήση αναβολικών, την ώρα που η ηθική απαξία της ίδιας της πράξης αλλά και οι κίνδυνοι υγείας και ζωής δεν δείχνουν να πτοούν κανέναν»!

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εισηγήσεις εξειδικευμένων επιστημόνων πάνω στο θέμα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταμόπουλος, ο εκπρόσωπος των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μανούρης, ο κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ο κ. Δημήτρης Χαχάμης.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον φοιτητές αλλά και αθλητές ήταν ο ΣΕΓΑΣ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ