ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 86

Με τις κατασκηνώσεις του… Συντάγματος να λειτουργούν ρολόι στην πρωτεύουσα και τους κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους να ιδροκοπάνε για το μεροκάματο στα «παράθυρα» της έγκυρης ενημέρωσης που καιρός για χαμόγελα ακροατή μου συνοφρυωμένε;

Και μη χειρότερα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και αν δεν ήταν και η εγχώρια show biz να ομορφαίνει τα μεσημέρια μας και να νανουρίζει τα βράδια μας…  βράστα Χαράλαμπε (ένας πρωτοξάδερφος που εμπορεύεται βραστήρες) και που όρεξη για χαμόγελα!

Έλα όμως, διότι στο πλαίσιο του χαμογελόμετρου αν δεν χαμογελάς ενίοτε μένεις και στο δρόμο με το χαμόγελο παγωμένο και να’ χεις και λόγο αφού δεν είχες τη σοφία, καθότι αν δεν είχες το κουράγιο ποσώς…

Παραδοσιακά πέσαμε από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης για απόλυση εργαζόμενης σε γνωστή αλυσίδα… χαμογελαστών επειδή δεν έπραττε αρκούντως το ίδιο!

βηχας2Κακώς και καταρχάς πως τολμάς ρε κοπελιά να καταστρατηγείς όρο της σύμβασης; Όσο για κείνα τα συνδικαλιστικά για κλαδικές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, μια άλλη άγνωστη λέξη (ασφάλιση θαρρώ την είπες) και ένα σωρό άλλα… δευτερεύοντα, ε όλα τούτα «παγώνουν» το χαμόγελο του αφεντικού και ως εκ τούτου πάλι καταστρατηγείται η σύμβαση. Τι δεν κατάλαβες;

Παραδοσιακός άλλωστε ο Έλληνας και βάρδα μην του πειράξεις την ισορροπία, χρόνια γαλουχημένος με τα «ευτυχείτε» και τα «χαμογελάτε είναι μεταδοτικό» και ήρθες εσύ ρε κοπελιά να μας ταράξεις;

Άσε και το άλλο, ολόκληρο σύστημα έστησαν οι άνθρωποι. Και να τα online μηχανάκια παρακολούθησης (τι θα πει παίρνεις Lasix μια ώρα τουαλέτα;) και να ο «μυστικός πελάτης» και να το πρωτάθλημα εργαζομένων για το… υποζύγιο του μήνα και συ εκεί, αγέλαστη, να υπονομεύεις τη διαδικασία!

Ποιος δεν την ξέρει την εκτός… πλαισίου Σοφία και ας καμώνεται το αντίθετο, την αντάμωσε τις προάλλες στις ουρές του ΟΑΕΔ, την πέτυχε στο μάρκετ της γειτονιάς να μετρά τους βερεσέδες και της χτύπησε επίμονα το κουδούνι για τα καθυστερούμενα στο νοίκι.

Φίρμα οι Σοφίες στις μέρες μας και ας μας φλομώνουν στη διαφήμιση τα… Πλαίσια!

Σε αυτό το πλαίσιο και η επιλογή της εκπομπής. Από την αγαπημένη φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου και το δίσκο της ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ακούμε Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου.

Καλή ακρόαση, έστω και με «πικρά» χαμόγελα…

Υ.Γ. Κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου οφείλουμε να καταγγείλουμε τον «ψεκασμό» με χημικά καλλιεργητών βιολογικών προϊόντων. Αίσχος!!

Χικ FM.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ