ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Λάρισας

Αντίθετους μας βρίσκει η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας να μετακινήσει στη μέση μάλιστα της σχολικής χρονιάς,συναδέλφους που υπηρετούν κανονικά στην οργανική  τους  θέση και ενώ έχουν πλήρες ωράριο με μαθήματα  πρώτης (Α΄) Ανάθεσης στην  ειδικότητά τους, για να καλύψουν κενό που καθυστερεί το ΥΠΑΙΘ να καλύψει με αναπληρωτές.

Σε μια εποχή όπου  οι εργαζόμενοι βάλλονται από τις πολιτικές της λιτότητας και βιώνουν ένα κλίμα με πολλά προβλήματα να διατρέχουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, το ΠΥΣΔΕ επιλέγει να μην τηρήσει και να μην προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων που απορρέουν από την οργανική θέση παρότι  μέλη του  λογομαχούν διά του τύπου για  τη  διαφάνεια και τη  δικαιοσύνη στα εργασιακά θέματα.

Δεν μπορεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο εξετάζει θέματα Υπηρεσιακών Μεταβολών να δείχνει ετεροβαρή συμπεριφορά και να μετακινεί καθηγητές και μάλιστα παράνομα και αντίθετα με την εγκύκλιο πρώτης (Α΄) Ανάθεσης μαθημάτων και ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη διανύσει το μισό διάστημα.

Δεν προβλέπεται στα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος από τη Νομοθεσία κάποια διαφορά μεταξύ των μαθημάτων της πρώτης (Α΄)  Ανάθεσης ώστε να προκύπτει βαθμός βαρύτητας σε αυτά και να  επιτρέπει με αυτή την  αιτιολόγηση τη μη τήρηση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

Δεν μπορεί το ΠΥΣΔΕ να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις εγκυκλίους και τις νομοθετικές διατάξεις  ευνοώντας τη μια ή την άλλη  ειδικότητα.

Καλούμε τα μέλη του  ΠΥΣΔΕ να σταματήσουν  τις  κοκορομαχίες δια του τύπου και  να εφαρμόσουν το Νόμο  δίκαια και αντικειμενικά, και στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων να μην κάνουν   δεύτερο  λάθος με “εύκολες μετακινήσεις”, μετά τα κενά και τις παραλείψεις του προηγούμενου ΠΥΣΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε, ακόμη, το ΠΥΣΔΕ  να αποκαταστήσει την  αδικία που  διαπράττεται στους συναδέλφους της ειδικότητας ΠΕ06-Αγγλικών που  μετακινούνται, με  την εξεύρεση  άλλης λύσης που θα  επιλύσει το  θέμα δικαιότερα και με σεβασμό στους  λειτουργούς της εκπαίδευσης και τα δικαιώματά τους, ώστε να υπηρετήσουν απερίσπαστοι το  έργο  τους στη δύσκολη για το δημόσιο σχολείο εποχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ