ΚΟΡΟΪΔΙΑ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ανακοίνωση για τη στάση που τήρησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάζοντας και τη θέση της για ζητήματα που συζητήθηκαν, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Λαρισαίων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 12 Φλεβάρη 2016 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής  Συσπείρωσης ζήτησαν  να ενταχθεί ως  θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης οι εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας της ΕΞΑΛΚΟ δυο μέρες μετά την μεγάλη πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης που στηρίζετε από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.α.  αλλά και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο (κκ Καραλαριώτου, Νασιώκας, Διαμάντος, Καλαμπαλίκης) με αστεία επιχειρήματα του τύπου «δεν γνωρίζουμε αν τους απέλυσαν γι’ αυτό το λόγο», όταν μάλιστα υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου στα ΜΜΕ, απέρριψαν το αίτημα, παραπέμποντας το σε επόμενη συνεδρίαση.

Μάλιστα ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πήρανε ανοιχτά το μέρος της εργοδοσίας, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος κρατώντας ίσες αποστάσεις, ισχυρίστηκε ότι θέλει να ακούσει και τις δυο πλευρές για να συζητήσει το θέμα.

Σε άλλο θέμα που αφορούσε τον προγραμματισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού, με βάση την εγκύκλιο 4/26-1-2016 του υπουργείου εσωτερικών και η οποία αναφέρει ότι οι δήμοι μπορούν να ζητήσουν την πρόσληψη 10 θέσεων μόνιμου προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ σύμφωνα με τις κενές οργανικές θέσεις του ΟΕΥ (οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας),  ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων Κρίκης Πέτρος ανέφερε τα εξής:

« Η εγκύκλιος αυτή της κυβέρνησης αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό και κοροϊδία. Μάλιστα η πραγματική της στόχευση είναι η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω της συνεχούς υποβάθμισης και υποστελέχωσης υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και μεγάλου παραγωγικού έργου όπως η καθαριότητα, το πράσινο, κ.α. Η σχετική εγκύκλιος που αποστάλθηκε δεν επιτρέπει σ ’αυτές τις κατηγορίες την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρά μόνο με ανταποδοτικά τέλη και 8μηνες ή 5μηνες συμβάσεις, κοινωφελούς κτλ.

Η δημοτική αρχή Λαρισαίων όχι μόνο δεν καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική, αντίθετα και  ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις στον προγραμματισμό που κατέθεσε και που υπήρξε σύμπλευση απ’ όλες τις άλλες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνεχίζει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη, επιλέγοντας θέσεις επιτελικού χαρακτήρα και αφήνοντας γυμνές υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα.

Είναι μια πολιτική επιλογή από μεριάς δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του παραγόμενου έργου και την παράδοσή του συστηματικά σε εργολαβίες και ιδιώτες». Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και το πρόσφατο ατύχημα με υπάλληλο στην καθαριότητα , μιας και η υποχρηματοδότηση των δήμων με τη μειωμένη  ΚΑΠ και η έλλειψη προσωπικού, οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας δίχως τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για τους εργαζόμενους.

Και συνέχισε: « Μια πολιτική η οποία ανοίγει  το δρόμο στην  επιχειρηματικότητα να αναλάβει έργο που μέχρι τώρα είχε ο δήμος, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα ανταποδοτική λειτουργία. Γιατί ενώ υπήρχε η δυνατότητα με βάση τις κενές οργανικές θέσεις να ζητηθούν πχ. 10 θέσεις για βρεφονηπιοκόμους,  καλύπτοντας έτσι με μόνιμο προσωπικό τις όλο και διευρυνόμενες ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς, δεν επιλέχθηκε ούτε μία θέση».

Τέλος στο θέμα που αφορούσε την παραχώρηση δημοτικών εγκαταστάσεων αναψυχής σε ιδιώτες, ο Κρίκης Πέτρος ανέφερε τα εξής: «Η δήθεν «αριστερή» δημοτική αρχή Λαρισαίων ξεδιπλώνοντας περαιτέρω την πολιτική της απελευθέρωσης δομών και υπηρεσιών και την παράδοσή τους στην επιχειρηματική πρωτοβουλία τα βγάζει όλα στο σφυρί. Με τις τρεις σχετικές εισηγήσεις που υπερψήφισαν όλοι, πλην των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, παραδίδεται η λειτουργία  του μίνι γκολφ στο Αλκαζάρ, του κέντρου Φρουρίου και του αναψυκτηρίου στην πισίνα της Νεάπολης ( για 12 χρόνια) σε ιδιώτες. Και κατέληξε λέγοντας: «Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι αυτές οι υποδομές αποτελούν λαϊκή περιουσία και δεν δικαιούται κανένας να τις βγάζει στο σφυρί. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι πρέπει να τις λειτουργεί ο δήμος με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και με συμβολικό αντίτιμο για τους δημότες που τις χρησιμοποιούν και γι’ αυτό καταψηφίζουμε και τις τρεις εισηγήσεις»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ