ΤΑ 6 ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΝ

Ο Αγιος Βαλεντίνος ήρθε με την ερωτική διάθεση να έχει έναν ακόμη λόγο να βρίσκεται στα ύψη. Πέρα από τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, ένα υπέροχο δείπνο θα απογειώσει την βραδιά σας.

Για να σας μείνει αξέχαστη η ημέρα αλλά και η νύχτα, προετοιμάστε ένα σούπερ δείπνο με αφροδισιακά συστατικά, για να δώσετε μία παραπάνω ώθηση στον οργανισμό σας.

Από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι έκαναν λόγο για αυτού του είδους τις τροφές, για τις οποίες μάλιστα έκαναν και έρευνα. Βότανα, καρποί και ψάρια συγκαταλέγονται στις τροφές που διεγείρουν την διάθεση.

Για να γεμίσετε το πιάτο σας και αυξήσετε την ήδη ανεβασμένη σας διάθεση, προσθέστε στο τραπέζι κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα και βγείτε ασπροπρόσωποι.

Σκόρδο

Είναι έκπληξη πως το σκόρδο βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, μιας και η μυρωδιά του είναι αρκετά έντονη και προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή.

Στην πραγματικότητα, όμως, έχει αναγνωριστεί ως αφροδισιακό από τους μύθους της αρχαίας Αιγύπτου. Βελτιώνει την ροή του αίματος, αυξάνει την αντοχή και δίνει ενέργεια. Δοκιμάστε το μαύρο σκόρδο για μια πιο γλυκιά γεύση.

Μέλι

Στη μεσαιωνική εποχή, οι άνθρωποι κατανάλωναν ποτά με μέλι, για να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις. Στην αρχαία Περσία τα ζευγάρια αφιέρωναν έναν ολόκληρο μήνα για να πίνουν ποτά, δημιουργημένα από μέλι, μετά τους γάμους τους. Πίστευαν πως συμβάλλει στη δημιουργία ενός επιτυχημένου γάμου.

Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και βόριο, τα οποία απαιτούνται για την παραγωγή τεστοστερόνης για τους άνδρες και βελτιώνει, επίσης, τα επίπεδα στο αίμα. Οσον αφορά τις γυναίκες βοηθά στον μεταβολισμό της ορμόνης των οιστρογόνων.

Τζίντζερ

Θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά για τους άνδρες, μιας και η μυρωδιά του πιστεύεται πως διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα, επιτρέποντας την ροή του αίματος. Βοηθά στην αποκατάσταση της δύναμης, ενώ τονώνει όλο το σώμα.

Πιείτε το με ζεστό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λεμόνι και μέλι.

Σύκα

Τα σύκα είναι τα φρούτα που ιστορικά σχετίζονται με το σεξ και την αμαρτία, όποτε δεν θα υπήρχε καλύτερος «σύμμαχος» για την σεξουαλικότητα από αυτά. Λέγεται πως ήταν το αγαπημένο φρούτο της Κλεοπάτρας, η οποία φημίζεται για την ομορφιά και την ερωτική της ζωή, ενώ στην αρχαία Ελλάδα θεωρήθηκαν σύμβολο της αγάπης. Ακόμα και το σχήμα τους υποδηλώνει κάτι ερωτικό, καθώς παραπέμπουν στα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας.

Μούρα

Ενα από τα… μυστικά της κρεβατοκάμαρας για την τόνωση των ανδρών είναι τα μούρα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Ρυθμίζει την τεστοστερόνη για τους άνδρες, ενώ βοηθά τη γυναικεία ορμή. Τα μούρα είναι γεμάτα από προανθοκυανιδίνες, οι οποίες βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα.

Σολωμός

Τα περισσότερα θαλασσινά θεωρούνται αφροδισιακά, αλλά ο σολωμός αποτελεί την κορυφή για την αποπλάνηση. Αποτελεί πηγή πρωτείνης, η οποία είναι σημαντική για την αντοχή, ενώ τα ω-3 αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ανυψώνοντας τη διάθεση.

Παράλληλα, είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, D, Β και ασβέστιο, τα οποία είναι γνωστά για την τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ