ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, εξαπέλυσε, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας χτες στην επιτροπή κοινωνικών και μορφωτικών υποθέσεων της βουλής με θέμα, “την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατήγγειλε  την Κυβέρνηση ότι ακόμη και τώρα, συνεχίζει να εξαπατά τον Ελληνικό λαό, αφού η δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική δαπάνη και η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, είναι διασφαλισμένες και νομοθετημένες από το 2014 από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

«Οι δύο βασικές προϋποθέσεις που είχαμε θέσει, ήταν, η ύπαρξη ΑΜΚΑ ή η νόμιμη παραμονή του οποιουδήποτε ανασφάλιστου στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή, τι κάνετε; Ένα νομοσχέδιο, το οποίο λέει “ισχύουν όλα αυτά, ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος στο οποίο βρίσκονται οι ανασφάλιστοι και της κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας”, δηλαδή, γίνεται γι’ αυτούς οι οποίοι δεν βρίσκονται νόμιμα εδώ. Σε ποιο μέρος του κόσμου, υπάρχει παρόμοια νομοθεσία;» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή.

Αναφερόμενος δε, στο κόστος αυτού του Νομοσχεδίου τόνισε «Ο κ. Πολάκης, στη προηγούμενη Επιτροπή, είπε ότι υπολογίζει γύρω στα 100 εκάτ. ευρώ το κόστος, τα οποία θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ, από τους Έλληνες φορολογούμενους!  Είστε τόσο ευχαριστημένοι από την ύπαρξη των ιατρικών δομών, από την παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες, που φροντίζουμε για τα υπόλοιπα; Μήπως, κύριοι Υπουργοί,  ανοίγουμε κερκόπορτα άσχημη; Μήπως γυρίζουμε στις εποχές της δεκαετίας του 90’ που έρχονταν οι βόρειοι γείτονές μας, χειρουργούνταν στα νοσοκομεία μας, δωρεάν, δεν πλήρωναν τίποτα και ξαναέφευγαν; Μήπως, ανοίγουμε κι άλλη πόρτα, πλην των υπαρχόντων οικονομικών μεταναστών για να έρχονται στην Ελλάδα, να κάνουν τις θεραπείες με ακριβά φάρμακα καρκινοπαθείς κ. α. , να χειρουργούνται με ακριβές επεμβάσεις, με ακριβά υλικά; Το αντέχει αυτό η οικονομία μας; Όταν οι Έλληνες γιατροί από τον ΕΟΠΠΥ αμείβονται για τους επτά από τους δώδεκα μήνες που δουλεύουν, λόγω του clawback, όταν είναι έτοιμα να κλείσουν τα μισά εργαστήρια, όταν ο Έλληνας υπερφορολογείται, δεν μπορούμε να συζητάμε γι’ αυτά».

 

Ο Τομεάρχης Υγείας, κατά την τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, τονίζοντας «Συμφωνούμε με την διάταξη  που φέρνετε για να πληρώνετε το επίδομα της στολής. Λέτε μόνο για το 2016; Γιατί όχι και για το 2017 και 2018; Αυτό το καταργήσατε εσείς με το μνημόνιο της 14/8/2015, με το Μνημόνιο που εσείς υπογράψατε. Επίσης για τα νυχτερινά και τις υπερωρίες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ που γνωρίζετε τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν, με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν και τα χαλασμένα ασθενοφόρα, γιατί δεν φέρνετε μια τροπολογία»;

«Αυτό το Νομοσχέδιο είναι εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Διαπράττετε ακόμη ένα τραγικό λάθος που δυστυχώς και αυτό θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ