ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ”

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ. θα εγκαινιαστεί στο Μύλο Παππά η έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με τίτλο Τα Ψηλά Βουνά, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης αυτής στάθηκε η παράσταση που θα ανέβει από το Θεσσαλικό Θέατρο βασισμένη στο περίφημο αυτό αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Τσιάνο, που σκηνοθετεί την παράσταση, ο οποίος είχε την ιδέα, εκτός από τη θεατρική προσέγγιση του κειμένου, να υπάρξει και μία εικαστική, μέσα από την αθώα αλλά ταυτόχρονα τόσο διεισδυτική παιδική ματιά. Ο ίδιος, σε συνάντηση με τους μαθητές του Εργαστηρίου, ζωντάνεψε στη φαντασία τους εικόνες αφηγούμενος τις περιπέτειες που έζησε μια ομάδα αγοριών στα βουνά της Ρούμελης. Τις εικόνες αυτές, οι μαθητές του Εργαστηρίου, τις έδωσαν σχήμα με πηλό και τις γέμισαν χρώμα στο χαρτί, με αρωγούς πάντα τους καθηγητές τους. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί στο Μύλο Παππά από τις 22 Φεβρουαρίου έως και τις 13 Μαρτίου παράλληλα με τις παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Μύλος του Παππά

Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 614449

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 έως 22.30

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com