Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΤΙΛΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016 ο ίδιος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη της πρέσβειρας της Πολωνίας στην πόλη, στα πλαίσια της επίσκεψης αντιπροσωπίας του Δήμου Ρίμπνικ που έχει «αδελφοποιηθεί» μ’ αυτόν της Λάρισας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων παραδέχθηκε δημοσίως ότι αυτές οι «αδελφοποιήσεις» πόλεων πρέπει να προχωρήσουν παραπέρα, ανοίγοντας τον δρόμο στην επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι θα συνοδεύουν την Πολωνική αντιπροσωπία αρκετοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων σε κλάδους κυρίως του τουρισμού, της μεταποίησης, αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων κτλ. και θα έχουν επαφές με τους εδώ εκπροσώπους των επιχειρηματιών.

Το για ποιον δουλεύει η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου μέσα και από τέτοιες δράσεις, όπως η «αδελφοποίηση» μεταξύ πόλεων είναι εξόφθαλμη και αποτελεί έναν από τους βασικούς της στόχους που τον ξεδιπλώνει σε τοπικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή που ο λαός βογκά κάτω από μέτρα που τον σπρώχνουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία, τις περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, η δημοτική αρχή Λαρισαίων «οραματίζεται» μια πόλη κέντρο συνεδριακού τουρισμού, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, εφοδιαστικό κόμβο κτλ. Γίνεται ξεκάθαρο πως το επόμενο διάστημα θα παίξει το ρόλο του «ντίλερ», ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ελληνικούς και ξένους.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα λαϊκά στρώματα του δήμου πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση. Να άρουν την «εμπιστοσύνη» τους από τα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μακριά από όσους τον έχουν εξαπατήσει, είτε με «αριστερό» είτε με πιο … «αριστερό» πρόσημο. Να εμπιστευτούν τη δύναμη τους μέσα από τον οργανωμένο αγώνα στα συνδικάτα, τους αγροτικούς συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, ορθώνοντας εμπόδια στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Τέλος και επειδή κατά καιρούς σηκώνονται οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ νυν και προηγούμενης δημοτικής αρχής για την «διαφάνεια», θα θέλαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση να ρωτήσουμε τα εξής: Μπορεί να είναι κάποιος κατά της διαπλοκής και ταυτόχρονα, υπέρ της «ελεύθερης» καπιταλιστικής αγοράς, που την τρέφει και τη γιγαντώνει; Μπορεί κάποιος από τη μια να υψώνει τη σημαία της «διαφάνειας» και από την άλλη να κάνει την «προξενήτρα» ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα; Πάντως, μόνο ιδεολόγοι με «αγνή ψυχή» και «καθαρά χέρια» δεν μπορεί να είναι όλοι αυτοί οι «ανησυχούντες και καταγγέλλοντες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ