ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ!!!

Συνεχίζονται τα μαθήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που οργανώνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Η λειτουργία 4 τμημάτων διάρκειας 25 ωρών στα οποία συμμετέχουν πάνω από 80 άτομα δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους  να μάθουν να χειρίζονται  τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με απώτερο σκοπό  να αποκτήσουν αυτονομία στις συναλλαγές τους με την εφορία, την τράπεζα κλπ. αλλά και με σωστό χειρισμό του διαδικτύου , να  αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Η  παραπάνω προσπάθεια  είναι μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Πολιτικής, προκειμένου να περιορίσει τον ηλεκτρονικό  αναλφαβητισμό των ηλικιωμένων και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής εποχής χωρίς να αγχώνονται.

Άλλα προγράμματα που παρακολουθούν τα μέλη των ΚΑΠΗ  είναι:

  • Δημιουργία χορωδίας με 35 μέλη
  • Χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών στα οποία συμμετέχουν άνδρες – γυναίκες 40-50 μελών ανά ΚΑΠΗ.
  • Ομάδες γυμναστικής, συμμετέχουν 30-40 μέλη ανά ΚΑΠΗ
  • Γυναικεία απογευματινά , στα οποία εντάσσονται μαθήματα μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής, πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι , ζωγραφική σε ύφασμα και σε κεραμικά  καθώς επίσης και ομιλίες που αφορούν τη διατροφή τους , την αισθητική τους και την υγεία τους .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ