ΜΕ ΜΠΙΛ ΚΑΙ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στην πολιτεία του New Hampshire, του βουλευτή Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνη ο οποίος παραβρέθηκε την Παρασκευή 5/2 μαζί με τον Μάριο Γεωργιάδη (βουλευτή με την Ένωση Κεντρώων Α’ Αθήνας), ύστερα από επίσημη πρόσκληση του κ. Raymond Buckley, Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Η.Π.Α,

στην εκδήλωση στο γήπεδο χόκεϊ Verizon Wireless Arena, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος με τις κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων Προέδρων των Η.Π.Α. Hillary Clinton και Bernie Sanders. Στο ίδιο τραπέζι παρευρέθησαν και οι

– Τοm Katsiantonis – εν ενεργεία Βουλευτής στο New Hampshire και Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ εκπροσωπώντας τον απόδημο ελληνισμό.

– Jeanne Shaheen – Γερουσιαστής των Η.Π.Α.

– Chris Pappas – Σύμβουλος της  Χίλαρι Κλίντον και υπεύθυνος των οικονομικών του Δημοκρατικού Κόμματος.

– Esther Booras – εν ενεργεία Βουλευτής στο New Hampshire.

– D’ Allesandro – Γερουσιαστής του New Hampshire.

– Chris Spyrou – Πρόεδρος Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του New Hampshire.

με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 8/2, παρακολούθησε ομιλία της υποψήφιας Προέδρου Hillary Clinton και του συζύγου της και πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. Bill Clinton στους φοιτητές του Manchester School of Technology. Στο περιθώριο της ομιλίας είχε προσωπική συνάντηση τόσο με την υποψήφια Πρόεδρο Hillary Clinton όσο και με τον πρώην Πρόεδρο Bill Clinton, κατά την οποία υπήρξε σύμπνοια με τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας καθώς και για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων παράλληλα με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Οι κ.κ. Κατσιαντώνης και Γεωργιάδης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την αυστηρή γραμμή λιτότητας του Βερολίνου, κάτι για το οποίο έχει διαφωνήσει και η ίδια η κ. Κλίντον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Hillary Clinton στηρίζει το Visa Waiver Program-ESTA, το οποίο άλλωστε ξεκίνησε η ίδια και για το οποίο ο κ. Κατσιαντώνης έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Για τις θέσεις του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων παραδόθηκε και σχετικό υπόμνημα. Τέλος, Μπ. και Χ. Κλίντον εξέφρασαν τα φιλελληνικά τους αισθήματα και από την πλευρά τους οι δύο βουλευτές εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι θα είναι η επόμενη Πρόεδρος των ΗΠΑ και ζήτησαν τη στήριξή της στα μείζονα εθνικά ζητήματα όπως είναι το μεταναστευτικό, το Κυπριακό και το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Στο τέλος της συνάντησης, έδωσαν ως δώρο ένα χειροποίητο έργο τέχνης και πιο συγκεκριμένα μια ελιά, ένα από τα πιο γνωστά και χαρακτηριστικά σύμβολα της Ελλάδας, η οποία αντιπροσωπεύει τη δύναμη, τη νίκη και την ελπίδα, καθώς και δύο βιβλία (ένα με συλλογή από ποιήματα του Σεφέρη και του Καβάφη και ένα του Θουκυδίδη), καθώς και μία καρφίτσα με το σύμβολο της Ένωσης Κεντρώων το οποίο και καρφίτσωσαν αμέσως στο πέτο του παλτού της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Η κα Hillary Clinton τους ευχαρίστησε για την στήριξη τόσο της Ένωσης Κεντρώων όσο και συνολικά της ομογένειας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση ήταν οι μοναδικοί Έλληνες βουλευτές και είχαν  προσωπικές θέσεις, δίπλα στους κοντινούς συνεργάτες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ