ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΑΕΛ ΕΠΙΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ 0-2  ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Νίκη και επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για την ΑΕΛ που στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του ουραγού Πανελευσινιακού επικρατώντας με σκορ 0-2 χάρη σε τέρματα των Μαρουκάκη και Λαμπρόπουλου.

Δυναμικά ξεκίνησαν οι παίκτες του Ντόστανιτς θέλοντας να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι με το Ματθαίο Μαρουκάκη να σκοράρει μόλις στο 16’με διαγώνιο σουτ μετά από ενέργεια του Μπόγιοβιτς δίνοντας φτερά στους «βυσσινί» που συνέχισαν να πιέζουν έχοντας κατοχή της μπάλας, με το σκόρερ της ΑΕΛ να χάνει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 39’, όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ από τα δοκάρια του Πανελευσινιακού.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 0-1 και την ΑΕΛ να καταγράφει μία ακόμη καλή στιγμή στο 41’ της αναμέτρησης όταν ο Κοντοχρήστος με σέντρα σουτ επιχείρησε να «κρεμάσει» χωρίς αποτέλεσμα τo γκολκίπερ Μανιάτη.

Με τους «βυσσινί» να ψάχνουν το δεύτερο τέρμα στο Δημοτικό Γήπεδο της Ελευσίνας οι παίκτες της τοπικής ομάδας βρήκαν χώρους στο 51’ με τη σέντρα σουτ του Τσίργκου να περνά μόλις λίγο άουτ από την εστία του Ξενοδόχοβ, φάση που αφύπνισε την ΑΕΛ που έχοντας σε μεγάλα κέφια το Μαρουκάκη απάντησε με σουτ στο 55’ για να ακολουθήσει μεγάλη φάση 3’ λεπτά αργότερα με το στράικερ των «βυσσινί» να εξαπολύει «κεραυνό» που απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μανιάτης!

Οι αλλαγές του Ντόστανιτς και η είσοδος των Λαμπρόπουλου-Χοτζάλι στη θέση των Μπόγιοβιτς-Ουρτάδο… φρεσκάρισαν τους «βυσσινί» που συνέχισαν να απειλούν κυρίως με «στημένα» και προσπάθειες του Ν. Βαρέλα, ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στο 76’ για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κομεσίδη στο Γιαννιτσάνη με το διαιτητή να δείχνει «παίζεται» κιτρινίζοντας 2 παίκτες των γηπεδούχων και αποβάλλοντας για διαμαρτυρία τον προπονητή τους Θανάση Δημόπουλο!

Νωρίτερα και σε φάση αμυντικού με το Βαρέλα στο 70’ ο ρέφερι είπε «όχι» και στους παίκτες της ΑΕΛ θεωρώντας ακούσια την παράβαση, με την Ελευσίνα να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 80’ και το Μπανούση να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 83’ όταν ο κινητικότατος Βαρέλα έδωσε δεξιά στο Λαμπρόπουλο και ο νεοεισελθών παίκτης έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Μανιάτη «κλειδώνοντας» μέσα σε πανηγυρισμούς τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ