ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την έντονη διαμαρτυρία για τα κενά εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», επισημαίνοντας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ώρες των μαθημάτων που έχουν χαθεί δεν πρόκειται να αναπληρωθούν.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται ακόμη ότι με την πρόσφατη τροπολογία το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει εντελώς το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό των τμημάτων ένταξης, αφού χρεώνει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη δομή αυτή ρόλο “part time” παράλληλης στήριξης μικρότερου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. «Καλλιεργεί αντιλήψεις για το ότι η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί την πανάκεια για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών στο όνομα της συνεκπαίδευσης, συμπερίληψης. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που υποστηρίζεται στο Τμήμα Ένταξης.

Η τροπολογία ακολουθεί τις οδηγίες της Ε.Ε. για την υποβάθμιση των σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης, με άλλοθι το επιχείρημα της πλήρους ένταξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία. Στοχοποιεί τους μαθητές με αναπηρία που υποστηρίζονται σε δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής και επιδιώκει τη μείωση του κρατικού κόστους για την εκπαίδευσή τους. Το υπουργείο υλοποιεί δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων με περισσό ζήλο και προετοιμάζει το έδαφος για νέο χορό προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. στο όνομα της συνεκπαίδευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας να προχωρήσουν στον έγκαιρο προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου για την επόμενη σχολική χρονιά με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και όχι τις εντολές και τις Ε.Ε. και τις δεσμεύσεις των μνημονίων.

Ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία έκπτωση στην απαίτησή μας για κάλυψη όλων των κενών. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και τη ζωή», υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνεται την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την ανάδειξη του προβλήματος των κενών και με την απαίτηση να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.

«Άμεσα διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων τα κενών.

Κανένα κενό στα σχολεία.

Κανένα τμήμα χωρίς δάσκαλο.

Να ενισχυθούν όλες οι δομές της εκπαίδευσης ( Ολοήμερα, Τμήματα Ένταξης , Ενισχυτική Διδασκαλία, Παράλληλη Στήριξη)

Αύξηση των δαπανών για μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν παιδεία!!!», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ