ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ “ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ “ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ”

Την κάθετη διαφωνία τους με την ενέργεια εκπροσώπων του πανελλαδικού οργάνου να επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου και να ζητήσουν διάλογο με τον πρωθυπουργό εξέφρασαν χθες οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Γυρτώνη, επιμένοντας στο κείμενο των αιτημάτων

που απέστειλαν πριν από μία εβδομάδα στον πρωθυπουργό και στα κόμματα και υποστηρίζοντας ότι αναμένουν να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και αναβλήθηκε.

Σε κείμενο που δημοσιοποίησαν μετά τη σύσκεψη αναφέρουν τα εξής:

“Μετά την αποστολή  στη γραμματεία του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης των αιτημάτων μας και των προτάσεών μας από την προηγούμενη Τετάρτη που ήταν αποτέλεσμα των εργασιών των μπλόκων των Τεμπών και των Μικροθηβών και προσυπογράφουν πάνω από 30 μπλόκα, με πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του Χάρτη των μπλόκων της Χώρας από αγρότες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δρόμο, σήμερα ήρθε η επίσημη απάντηση από τα χείλη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος δήλωσε “χαρούμενος” για την αποστολή των αιτημάτων από τους Αγρότες έστω και μετά από έξι (6) ημέρες από την στιγμή που η Κυβέρνηση τα παρέλαβε.

Παρόλ’ αυτά και μετά από επικοινωνία με στέλεχος της Κυβέρνησης η προκαθορισμένη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη 16-2-2016 μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από το προγραμματισμένο του ταξίδι στις Βρυξέλες, αφού στην ατζέντα του ταξιδιού βρίσκεται και το Αγροτικό Ζήτημα…

Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις από την πλευρά του, από τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι είναι στο δρόμο και το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου για το σύνολο του Αγροτικού Κόσμου.

Το αγροτικό κίνημα παραμένει αραγές, γιατί όλοι μας βρισκόμαστε υπό την απειλή της ολικής παύσης της πρωτογενούς μας παραγωγής.

Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσου τον δίκαιο και δίχως αύριο αγώνα που δίνουν οι Αγρότες όλης της Χώρας ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά και οι Κυβερνώντες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν είναι Τυχαίο και Συγκυριακό ότι οι Έλληνες Αγρότες είναι στο δρόμο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ